Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Preostala dva mađarska člana uprave Ine podnijeli ostavke

16. Rujan 2022.
Ferenc Horvathfoto Ratko Mavar
Ferenc Horváth i József Simola, članovi Uprave Ine koje je nominirao MOL, podnijeli su danas ostavke, unatoč tome što ni na koji način nisu upleteni u nezakonite radnje vezano uz Inu koje su se pojavile u javnosti krajem kolovoza, stoji u priopćenju mađarskog MOL-a. 
 
Horváth i Simola bili su članovi Uprave Ine od 1. veljače 2021. godine. - Obojica članova Uprave u odlasku bili su zgroženi otkrićima oko slučaja Škugor, te su unatoč potpunoj neupletenosti u taj slučaj pokazali osobnu zapovjednu odgovornost za cjelokupno Inino poslovanje podnošenjem ostavki na svoje funkcije. Obojica će nastaviti obnašati dužnosti članova Uprave Ine do imenovanja njihovih nasljednika kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja kompanije – poručuju iz MOL-a.
 
Podsjetimo, zbog korporativnog skandala u Ini vezanog uz preprodaju plina čime je kompanija oštećena za najmanje milijardu kuna, prvo je dobrovoljno ostavku podnio predsjednik uprave Ine Sandor Fasimon, a onda je Vlada razriješila hrvatske članove uprave Ine Niku Dalića, Barbaru Dorić i Darka Markotića. Odluku Vlade bi trebao potvrditi Nadzorni odbor krajem rujna.
 
Donedavno se spekuliralo kako preostala dva mađarska člana Uprave neće podnijeti ostavke. Naime, Vlada ne može maknuti mađarske članove, već to mora učiniti MOL, što je danas i potvrđeno.
21. lipanj 2024 10:20