Tvrtke i tržišta
StoryEditor

ReversingLabs imenovao Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora

07. Lipanj 2023.
Reversing Labs, PeteraDoggart

ReversingLabs nedavno je imenovao američkog stručnjaka Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora (Chief Operating Officer). Na toj će funkciji raditi na daljnjem širenju poslovanja i inovativnih rješenja za zaštitu globalnog lanca opskrbe softvera.

Riječ je o području u kojem je ReversingLabs jedan od pionira, zahvaljujući vlastitoj tehnologiji razvijenoj u Zagrebu. Za njom ubrzano raste potražnja, nakon što je proteklih godina otkriven niz kibernetičkih napada izvedenih putem lanca opskrbe softvera. Među poznatijima su oni na američke tvrtke SolarWinds (otkriven 2020.) i 3CX (otkriven ove godine).

Doggart ima više od 20 godina iskustva u kibernetičkoj sigurnosti u SAD-u. Specijalnosti su mu korporativna strategija, izlazak na tržište i poslovni razvoj. Bio je na rukovodećim mjestima u Armisu, Symantecu i Blue Coatu. U ReversingLabsu će predvoditi skaliranje tvrtke te odjele prodaje, marketinga i poslovnog razvoja.

- ReversingLabs rješava jedan temeljni, masivni sigurnosni problem. Bilo da razvija softver ili ga koristiti, danas svaka organizacija brine o sigurnosti opskrbnog lanca. ReversingLabs je u jedinstvenoj poziciji da osigura globalni lanac nabave softvera, zahvaljujući dugo stvaranoj ekspertizi u raspakiravanju koda bez pristupa izvornom kodu. Oduševljen sam što se mogu pridružiti tvrtki i pridonijeti sljedećoj fazi rasta - rekao je Peter Doggart.

U prošloj je godini gotovo 90 posto tehnoloških stručnjaka otkrilo značajne rizike u lancu nabave softvera, pokazalo je nedavno ispitivanje ReversingLabsa. Više od 70 posto ispitanih je reklo da im trenutačna rješenja za sigurnost aplikacija ne pružaju potrebnu zaštitu.

- ReversingLabs je pionir u osiguravanju globalnog lanca nabave softvera, a naša tehnološka platforma pruža duboke uvide u rizike i kontekst u svakom softverskom paketu. Radimo s nekima od najboljih svjetskih organizacija, a naša je tehnologija osvojila niz nagrada. Sretan sam što se Peter pridružio našem timu i što će nam pomoći u daljnjem rastu rekao je Mario Vuksan, izvršni direktor i suosnivač ReversingLabsa. 

Tradicionalni alati za analizu lanca nabave softvera ograničeni su na preglede u kojima se može pristupiti izvornom kodu. Međutim, moderne aplikacije su složena mješavina interno razvijenog koda, otvorenog koda, i pakiranih binarnih datoteka. ReversingLabs tržištu nudi diferencirano rješenje koje može rastaviti čak i najsloženije binarne datoteke i pakirani softver te dati detaljan pregled njegovih pod-komponenti i rizika. Uz to, kupcima pakiranog softvera omogućuje da procijene sadržaj onoga što se obično isporučuje u binarnom obliku.

- Posljednjih je godina naša industrija naučila da je sigurnost lanca opskrbe softvera ključno pitanje koje zahtijeva inovativnu platformu koja istražuje sav softver koji organizacija izgradi, kupi ili preuzme, kako bi identificirala zlonamjerno ponašanje i ostala ispred prijetnji kibernetičkoj sigurnosti. ReversingLabs je naš partner u predvodničkim Secure by Design inicijativama, koje uključuju sigurnost opskrbnog lanca -  rekao je Sudhakar Ramakrishna, predsjednik i izvršni direktor IT kompanije SolarWinds

ReversingLabs intenzivno radi na uspostavi globalnih strateških partnerstva za poticanje inovacija i suradnje te za razvoj vrhunskih rješenja za sigurnost opskrbnog lanca. Nedavno je sklopio partnerski sporazum s velikom kalifornijskom tehnološkom tvrtkom Synopsys, a prethodno je, među ostalim, potpisao strateško partnerstvo s britanskim PwC-jem kako bi uveo sigurnost lanca nabave softvera u programe upravljanja rizikom trećih strana.

04. ožujak 2024 10:34