Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Spar Hrvatska započeo izgradnju logističkog centra vrijednog 100 milijuna eura

13. Rujan 2022.

U Donjoj Zdenčini, općina Klinča Sela u Zagrebačkoj županiji, službeno je započela izgradnja Sparovog logističkoga centra. Investicija u projekt veća od 100 milijuna eura, uvelike će unaprijediti i olakšati poslovanje kompanije za koju je efikasna logistika izuzetno važna, navodi se u priopćenju.

Na površini od 410.000 kvadratnih metara, lokaciji odlično prometno povezanoj cestama i u blizini javnoga gradskog prijevoza i željezničke pruge, gradi se objekt od više od 75.000 kvadratnih metara. Ukupni kapaciteti skladišta iznose preko 100.000 paleta. Kad centar bude izgrađen, a što se planira do kraja 2024. godine, znatno će se unaprijediti i olakšati poslovanje kompanije. Obilježavanju početka gradnje Spar logističkog centra uz Danijela Vidiša, člana uprave Spar Hrvatska, prisustvovali su Miljenko Vučković, načelnik općine Klinča Sela i Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

- Izgradnja Spar logističkog centra predstavlja strateški najvažniji projekt za nas u Sparu. S obzirom na visinu investicije i brojnost uposlenih vjerujem da je riječ i o trenutno najvećem projektu u Zagrebačkoj županiji i općini Klinča Sela - kaže Danijel Vidiš, član Uprave Spar Hrvatska.

- Zahvaljujući Sparovoj investiciji, koju je odlučio realizirati na području Općine Klinča Sela, možemo govoriti o početku velikog investicijskog ciklusa na ovom području. Drago nam je da je SPAR prepoznao upravo ovu lokaciju i nas kao partnere za uspješnu realizaciju ovog velikog projekta, čijom realizacijom ćemo uvelike povećati zaposlenost - izjavio je Miljenko Vučković, načelnik Općine Klinča Sela.

- Niz godina pozicioniramo našu županiju kao poželjnu destinaciju za ulaganje, a upravo ovakve investicije znak su da idemo u dobrom smjeru. Zahvaljujem investitorima što su prepoznali naš gospodarski potencijal - rekao je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

- Zahvaljujući učinkovitosti suradnje i efikasnoj podršci lokalne samouprave na čelu s načelnikom Miljenkom Vučkovićem omogućen je brzi početak realizacije ovog visokovrijednog projekta - zaključio je Vidiš.

26. travanj 2024 15:29