Tvrtke i tržišta
StoryEditor

[100 najvažnijih preuzimanja - 4] Njemački vlasnici preuzeli Katapult i Mobilisis, Direct Booker Indijcima…

21. Studeni 2022.
Vlasta i Marijan Pojatina nisu više vlasnici Olivala

Nastavljamo sa serijalom o najvažnijim preuzimanja. Nakon što smo prošlog tjedna objavili najvažnije naglaske vezane uz trendove na preuzimačkoj sceni, danas počinjemo objavljivati kronologiju sto najvažnijih i najvećih transakcija od početka godine.

1. Igor Babić preuzeo je vlasništvo TVORNICE FARMACEUTSKE AMBALAŽE iz Zagreba od Mateje Peričić i direktorsku poziciju od Andrije Peričića te promijenio naziv tvrtke u ARIAL BLUR CONSULTING.

2. Tvrtka PEARL HOLDING preuzela je vlasništvo nad virovitičkom bioelektranom A&A BIOENERGY VIRO od mađarskog ARAGA i A.M.S.-BIOMASE, a sjedište je preseljeno iz Darde u Viroviticu.

3. Željka Vulić preuzela je od Nade Boić vlasništvo nad vinkovačkom tvrtkom NAŠ DOM NAMJEŠTAJ, koja upravlja sa sedam salona namještaja u Slavoniji.

4. Njemačka tvrtka SICK AG preuzela je vlasništvo nad varaždinskim MOBILISISOM od sedam suvlasnika: Gorana Kanižaja, Davora Balažinca, Ivana Skupnjaka, Berislava Skupnjaka, Darka Paviše, Frane Franičevića i WIM SYSTEMSA. Tvrtka proizvodi informatičku infrastrukturu za upravljanje industrijskim procesima te mobilno prikupljanje i prijenos podataka.

5. Slovački PRIME TOURIST RESORTS preuzeo je od druge slovačke tvrtke na istoj adresi, JS CAPITAL MANAGEMENTA, vlasništvo nad ADRIATIC TOURIST RESORTSOM, poduzećem koje u portfelju ima hotel Trakošćan i naselje ZELENA PUNTA RESORT u Kuljici na Ugljanu, u koji se ulaže četrdeset milijuna eura.

6. DOBAR PARTNER Borisa Degoricije i Ivana Jakšića preuzeo je IRA-COMMERCE iz Dugopolja od Katarine Majić. Tvrtka se bavi prodajom dekorativnog cvijeća i dekoracija. Osim interneske trgovine ima dva veleprodajna objekta u Dugopolju, dvije cvjećarnice u Splitu te po jednu u Solinu i Zagrebu.

7. Blanka Magazinović i Mirela Vukušić postale su ovlaštenice na poslovnom udjelu splitskoga GLOBTIK EXPRESS AGENCYJA nakon smrti Lahora Magazinovića. U MARITIMAE REGIONISU, mlađoj i većoj tvrtki pod kontrolom obitelji Magazinović, Denis Vukušić, Blanka Magazinović i Mirela Vukušić pridružili su se Vanesi Vidačak u vlasničkoj strukturi.

8. Češka tvrtka GEEN CJ A. S. preuzela je vlasništvo nad ENERGANOM ŽUPANJA od MALTEZIANA.

9. SPAN Nikole Dujmovića preuzeo je EKOBIT od Gorana Glišića, Martina Kralja i Renata Železnjaka.

10. Maja Rogulj preuzela je od Marka Batura vlasništvo nad INDUSERVOM iz Slavonskog Broda, koji se bavi instaliranjem industrijskih strojeva i opreme.

11. Češka tvrtka ZDR INVESTMENTS SICAV A. S. preuzela je vlasništvo nad zagrebačkim AM PS OMIKRON NEKRETNINAMA od Andreasa Messnera i promijenila im naziv u ZDR RETAIL OMIKRON.

12. Tvrtka VANEST preuzela je 70-postotno vlasništvo SINUSMATIKA od druge tvrtke registrirane u Lihtenštajnu, OCARA ESTABLISHMENTA.

13. Direktorica Marijana Radičević preuzela je vlasništvo nad bjelovarskim tvrtkama PODUZEĆE ZA CESTE i IRKA PROMET od Katice Bajić i IRKA PROMET pripojila PZC-u.

14. COSMETICS INTERNATIONAL preuzeo je vlasništvo nad OLIVALOM od Marijana Pojatine. Dosadašnji vlasnik ostao je na direktorskoj poziciji, a pridružili su mu se vlasnici COSMETICS INTERNATIONALA Mihaela Rojnić i Igor Novak.

15. Darijo Šarotar preuzeo je vlasništvo i direktorsku poziciju u MEDEXPERTU od osnivačice Sanje Mikuš.

16. Adriano Ritoša i Edi Ritoša preko svoje tvrtke INVEST ONE preuzeli su vlasništvo nad NS AGRO TRADEOM od Nikole Malbaše.

17. Slobodan Stojanov preuzeo je vlasništvo i direktorsku poziciju u IMS MONTAŽI od Nenada Stojanovika.

18. AZTN odobrio je njemačkom trgovcu obućom SNIPESU preuzimanje KATAPULTA, ekskluzivnog distributera robne marke Timberland za Hrvatsku i Sloveniju te vlasnika lanca trgovina Shooster. SNIPES posluje unutar GRUPE DEICHMANN. Na čelu obiteljske tvrtke KATAPULT, koja zapošljava 225 radnika, dugo je bila Mirjana Ljubić. KATAPULT je osnovao novu tvrtku, KATAPULT NOVI, i preimenovao je u SNIPES CROATIA.

19. Aleksa Pivić novi je vlasnik DOM TEKSTILA, koji je preimenovan u ALEKSA TRADE. Dosadašnji vlasnik bio je Molham Kabbani.

20. Milivoj Marković preuzeo je vlasništvo i direktorsku poziciju u EURO ARMKU od Željka Poldrugača.

21. Martin Zebić preuzeo je u veljači vlasništvo nad MONTO ARDUBISOM (bivša ARDUBA) od Milivoja Kolaka i direktorsku funkciju od Ante Gabrila, kojem je Kolak prepustio tu poziciju u listopadu prošle godine. Dva mjeseca nakon preuzimanja otvoren je stečajni postupak. Tvrtka je potkraj listopada osvanula na popisu poreznih dužnika s dugovima od 568 tisuća kuna.

22. OYO Rooms, jedna od najvećih svjetskih multinacionalnih internetskih platformi za turistički smještaj sa sjedištem u Indiji, putem svoje europske podružnice OYO VACATION HOMES preuzela je dubrovačku turističku agenciju DIRECT BOOKER od Nine Dubretića i Nikole Grubelića, koji ostaju u Upravi.

23. Miha Kušnik preuzeo je vlasništvo nad WHITE WINGS CONSTRUCTIONOM i direktorski položaj od Milorada Kovačevića.

24. Ivan Džepina preuzeo je vlasništvo nad PANON TRADEOM od Luke Marunića, koji je napustio i direktorsku funkciju.

25. Tomica Lukanec preuzeo je vlasništvo i direktorski položaj od Željka Lončara u tvrtki MALA VALICA.

Sutra objavljujemo nastavak liste 100 najvažnijih preuzimanja

18. travanj 2024 12:21