Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Telemach Hrvatska najbržom 10Giga mrežom pokriva sto tisuća kućanstava

14. Lipanj 2022.
Adrian Ježina

Tijekom dvije godine Telemach i United Grupa investirali su više od 1,7 milijardi kuna u modernizaciju i izgradnju najsuvremenije mobilne mreže u Hrvatskoj. Otad je Telemach povećao broj zaposlenih i broj korisnika, modernizirao postojeće i izgradio nove bazne stanice kojih sad ima 1200, rekli su na današnjem brifingu za medije Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemach Hrvatska, i Nenad Šlibar, član Uprave i glavni direktor za tehniku predstavljajući rezultate ulagačkih aktivnosti otkako je United Grupa u ožujku 2020. preuzela Tele2.

- Zadovoljni smo rezultatima, Telemach najbržom 10Giga mrežom danas pokriva 100 tisuća kućanstava u Hrvatskoj i ubrzano nastavlja graditi s namjerom da do 2025. pokrije trećinu Hrvatske, odnosno više od 500 tisuća korisnika. Zasad je najbržom optičkom mrežom pokriveno gotovo cijelo područje Zagreba i Velike Gorice, optička mreža uvodi se u Splitu i Zadru, a uskoro će i u Osijeku. Sve je to napravljeno u nepovoljnim uvjetima tijekom pandemije koronavirusa. Premda je na fiksno tržište ušao kao posljednji teleoperator, Telemach prvi u Hrvatskoj implementira najsuvremeniju 10Giga tehnologiju – rekao je Ježina.

Također je izjavio da su zadovoljni rastom prihoda i brojem korisnika te da su rashodi planirani u okviru budžeta, ali da inflacija smanjuje dodanu vrijednost. Osim toga, zbog poteškoća s dobavnim lancima, Telemach je naručio količinu opreme dostatne do kraja 2023. kako bi osigurao nesmetani rad.

20. travanj 2024 09:12