Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Telemach zaokružio prvi val investicijskog ciklusa u velikim gradovima

25. Siječanj 2023.

Telemach je doveo 10 Giga optičku mrežu u pet najvećih hrvatskih gradova i time zaokružio snažan investicijski ciklus od 1,7 milijardi kuna, koliko je tvrtka tijekom petogodišnjeg razdoblja uložila u fiksnu i mobilnu mrežu te se time pozicionirala kao ravnopravni tržišni konkurent na telekom tržištu. 

Prisutnost mreže će, kako navode u priopćenju, osim u trenutnih 100 tisuća kućanstava,  uskoro postati sve prisutnija i u manjim sredinama, što će, smatraju, doprinijeti digitalizaciji zemlje i otvoriti nove prilike za gospodarstvo.

- Snažnom investicijom u jednu od najnaprednijih optičkih mreža u svijetu, u godinama pred nama moći ćemo svojim korisnicima ponuditi usluge s najboljim korisničkim iskustvom na tržištu. Najbrža optička mreža cjelokupnoj zajednici donosi razvojni potencijal koji želimo omogućiti gradovima i mjestima diljem Hrvatske pa intenzivno nastavljamo graditi dalje, pri čemu korisnicima osiguravamo tehnološki najnaprednije usluge, uz najbolju vrijednost za novac“, izjavila je Danijela Bistrički Morović, članica Uprave i glavna direktorica za tehniku Telemacha Hrvatska.

Optička infrastruktura otvara perspektivu brojnim granama gospodarstva koje svoj rast i razvoj vežu uz tehnološki napredak. Osim što podiže efikasnost i otpornost poslovanja te smanjuje troškove, optika pridonosi rastu BDP-a i posljedično rastu broja zaposlenih. 

Prednost velike brzine interneta brzina vidljiva je prilikom istodobnog povezivanja više različitih uređaja, a izuzetno niska latencija u mreži, do 5ms, osigurava vrhunsko gaming i streaming iskustvo te virtualnu i proširenu realnost u 4K i 8K rezoluciji.

19. travanj 2024 10:10