Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Direktorska smjena u H-Abducu, Osijek-Koteks preuzeo Romić-Promet…

29. Kolovoz 2023.
Marko Tadić i Zoran Škorić

Dosadašnji prokurist zagrebačke H-ABDUCA Ivan Murković postao je umjesto Nebojše Popovića novi direktor ove tvrtke za naplatu potraživanja.

OSIJEK-KOTEKS preuzeo je vlasništvo nad ROMIĆ-PROMETOM od Renata Romića i Filipa Romića. Također novi direktori su Branko Ferenčević i Zvonimir Škorić umjesto Renata Romića i Roberta Romića.  Zvonimir Škorić menadžer je za ljudske resurse u OSIJEK-KOTEKSU, koji je u većinskom vlasništvu predsjednika Uprave Zorana Škorića i člana Uprave Marka Tadića (obojica imaju po 40 posto udjela).

Nizozemska tvrtka GE POWER NETHERLANDS preuzela je suvlasnički udio GE ALBANY GLOBAL HOLDINGSA u karlovačkim tvrtkama GENERAL ELECTRIC HRVATSKA i GE STEAM POWER HRVATSKA.

ZAGREBAČKO ELEKTROTEHNIČKO PODUZEĆE postalo je suvlasnikom slatinske tvrtke AGRODUHAN, a vlasničku strukturu napustili su HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE i REPUBLIKA HRVATSKA. Tvrtka sada ima ukupno 355 suvlasnika. Također, dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a Marinko Rakitničan preuzeo je ulogu člana NO-a od Suzane Domjanić.

Davor Patafta i Josip Sanković postali su novi članovi Uprave varaždinske tvrtke MARE PRO umjesto Valentine Hrupački i Andreja Mikića. Patafta je i vlasnik preko svoje austrijske tvrtke RENEX.

Varaždinski CONEL promijenio je naziv u CONELPLAST nakon što ga je Marko Varga osobno i preko svog AVENEO CAPITALA preuzeo od Jasminke Štimac i Milana Štimca, od kojeg je preuzeo i  direktorsku poziciju.

Mario Babić preuzeo je vlasništvo i direktorsku ulogu u zagrebačkoj tvrtki KONTO TRADE od Serđana Eminija.

25. travanj 2024 08:17