Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Invest Agro u stečaju, Parsec u engleskom vlasništvu preuzeo Q Experience…

16. Svibanj 2022.
Tomislav Pleša i Domagoj Makar

Dosadašnji član Uprave A1 HRVATSKA Jiří Dvorjančanský imenovan je direktorom, a Goran Manestar je nakon tri godine napustio Upravu.

Otvoren je stečajni postupak nad slatinskom tvrtkom INVEST AGRO u vlasništvu Marka Šutala zbog 23,7 milijuna kuna dugovanja. Stečajnim upraviteljem imenova je Goran Brozović, a ročište na kojem će se ispitati prijavljene tražbine zakazano je za 8. kolovoza.

Tvrtka PARSEC, registriran kao agencija za promidžbu, potpuno je preuzela vlasništvo nad zagrebačkim Q EXPERIENCEOM, koji je bavi organizacijom rada pozivnih centara, od dosadašnjih suvlasnika Domagoja Makara i Tomislava Plešea, koji su ostali na direktorskim pozicijama. PARSEC je od Mlakara i Plešea preuzela tvrtka TASKUS, registrirana u Londonu.

SPAR HRVATSKA pripojio je SPAR NEKRETNINE istog vlasnika – austrijske tvrtke SPAR ÖSTERREICHISCHE WARENHANDELS-AG – te osječku tvrtku za upravljanje nekretninama OSIJEK MOBILIA.

Simon Andrej Karlin postao je predsjednik novoosnovanog NO-a splitske tvrtke DELTRON, koja se bavi uvođenjem instalacija vodovoda, kanalizacije i plina te instalacija za grijanje i klimatizaciju, Monika Serbu postala je njegova zamjenica, a Ivan Drnasin član NO-a.

Krunoslav Jelušić imenovan je novim direktorom HIDRELA iz Novog Čiča (Velika Gorica). Na toj poziciji pridružio se Gordanu Jelušiću, koji je direktor od 2012. godine, a funkciju sada obnašaju zajedno. Tvrtka je inače registrirana za djelatnost šljunčara i pješčara, vađenje gline i kaolina.

Slovenski PAKO preuzeo je vlasništvo nad tvrtkom PAKO ZAGREB od osnivača i suvlasnika matične kompanije Grege Šimunovića, Marjana Šimunovića i Lidije Tomc.

Tvrtka MAXAM HRVATSKA pripojena je tvrtki MAXAM DETINES.

Dosadašnji prokurist zagrebačkog SAMSICA Jernej Blatnik postao je direktor umjesto Slavena Sladoljeva, a prokura u tvrtki koja se bavi čišćenjem zgrada dodijeljena je Kseniji Šolčić.

Nad tvrtkom EURO-PELETI u vlasništvu Ante Goluže proveden je skraćeni stečajni postupak zbog 847 tisuća kuna duga. Tvrtka će biti izbrisana iz Sudskog registra.

Aleksandru Rožmarinu dodijeljena je prokura u čakovečkoj tvrtki WEST ALPINE ARBEITNEHMERÜBERLASSUNG.

Irena Zebec preuzela je vlasništvo nad PREMUŽIĆ TRANSPORTOM od Mirka Premužića.

Marta Čavlek smijenjena je s mjesta direktorice  MÖLNLYCKE HEALTH CAREA ADRIA, na kojem je bila od 2019. godine, a Agnieszka Sawicka i Mariana Ludányiová postale su nove prokuristice tvrtke.

Tomislav Radić preuzeo je vlasništvo nad tvrtkom VIGOR nakon što je suvlasnička tvrtka GORUP STOČARSTVO ušla u stečaj i napustila vlasničku strukturu.

23. travanj 2024 15:55