Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Pervan postavio svoj NO u Spin Valisu, ZET dobio Upravu, širokobriješko preuzimanje u Splitu…

25. Travanj 2023.
Stjepan Vojinićfoto Mladen Volarić

Novi vlasnik SPIN VALISA Darko Pervan nakon preuzimanja odmah je postavio novu Upravu, a sad je imenovao i svoj Nadzorni odbor.  Predsjednik NO-a je glavni Pervanov operativac za Hrvatsku Stjepan Vojinić umjesto Vinka Pisarovića, Dominik Birt postao je njegov zamjenik umjesto Ivice Šarića, a sam Darko Pervan i dugogodišnji prvi čovjek tvrtke Zdravko Jelčić novi su članovi NO-a, iz kojeg je izašao Zvonimir Vukadin. Predstavnik radnika Vlado Soudek ostao je u NO-u.

Dosadašnji direktor ZAGREBAČKOG ELEKTRIČNOG TRAMVAJA Marko Bogdanović imenovan je predsjednikom Uprave tvrtke, a Luka Matošić imenovan je članom Uprave.

Damir Topić postao je novi zamjenik predsjednika NO-a ZAGREBAČKOG HOLDINGA umjesto Ratka Bajakića, a Kristijan Starčević je postao novi član NO-a.

Tvrtka TT KABELI iz Sesveta preuzela je vlasništvo nad splitskom tvrtkom BRODOMERKUR ENERGETIKA od MEPASOVA BRODOMERKURA. TT KABELI dio je istoimene grupacije koja ima sjedište, kao i MEPAS, u Širokom Brijegu, i vodeći je proizvođač niskonaponskih kabela u Jugoistočnoj Europi. Koincidencija vezana uz tu transakciju je u tome što je osnivač TT KABELA Josip Kožul iznenada preminuo u travnju prošle godine, samo četiri i pol mjeseca prije nego što je preminuo osnivač MEPASA Mirko Grbešić.

Goran Slipac postao je novi predsjednik NO-a HEP-TOPLINARSTVA umjesto Vanje Varde, a Ana Celjak je postala nova članica NO-a umjesto Lidije Lovrić Andrijašević.

Rami Jensen imenovan je novim direktorom JYSKA.

Švicarska tvrtka SANDOZ AG preuzela je vlasništvo nad zagrebačkim SANDOZOM od NOVARTIS PHARME AG.

Aljaž Kovač i Marija Štajduhar, koji su dosad bili u ulogama predsjednika i članice Uprave INTEREUROPE, imenovani su novim direktorima tvrtke.

André Roman Hergouth-Vicencinović i Tone Mišković postali su novi članovi NO-a tvrtke ALMOS iz Kutine.

20. travanj 2024 16:31