Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Potvrđen Vujnovčev prijenos vlasništva u Švicarsku, Marlink preuzeo Diverto, Links s novim suvlasnikom…

15. Srpanj 2024.
Pavao Vujnovacfoto Ratko Mavar

Norveški MARLINK preuzeo je DIVERTO od tvrtki ALPE GEF 1 i GEF BŠ te Bože Šarića, koji je ostao na direktorskoj poziciji. Miran Kovač više nije direktor u tvrtki.

U Sudskom je registru potvrđeno da je Pavao Vujnovac prenio vlasništvo ENERGIJE NATURALIS i FINANCIAL ANSWERA na novoosnovanu kompaniju sa švicarskom adresom SUSTAINABLE SOLUTIONS HOLDING. Krovni je to investicijski holding koji će upravljati udjelima u kompanijama u kojima je ovaj hrvatski poduzetnik dosad imao izravno vlasništvo kao fizička osoba. Nova vlasnička struktura, odnosno prilagodba s vlasništva fizičke osobe na investicijski holding, omogućit će daljnju internacionalizaciju portfelja te jednostavniji pristup međunarodnim financijskim tržištima. Riječ je o nastavku najavljenog korporativnog restrukturiranja, kojim se Pavao Vujnovac povlači iz operativnog poslovanja kompanija u kojima ima vlasništvo te preuzima ulogu financijskog investitora.

André Lenz imenovan je članom NO-a HRVATSKOG TELEKOMA.

Direktor LINKSA Krešimir Profaca ušao je u vlasničku strukturu s udjelom od jedan posto. Denis Piljek i Vedran Puškarić ostali su na po 49,5%.

BRODOMERKUR je na temelju Ugovora o preuzimanju od 18. travnja i odluka Skupština obje tvrtke prenio više dijelova imovine, prava i obveza na novoosnovanu tvrtku MEPAS NEKRETNINE.

Odlukom skupštine tvrtke TELEMACH HRVATSKA odobren je Plan podjele kojim se prenose dijelovi imovine na novoosnovanu tvrtku UNITED FIBER.

Sotirios Yannopoulos od 31. prosinca 2023. više ne obnaša funkciju predsjednika i člana NO-a ZVIJEZDE.

TANKERSKOJ PLOVIDBI pripojena je tvrtka TANKERSKA NEXT GENERATION. U Sudskom registru navedeno je da se radi o pripajanju u posebnim slučajevima po čl. 531. ZTD-a, bez odluke o odobrenju glavne skupštine društva preuzimatelja.

CEMEX UK OPERATIONS LIMITED više nije u vlasničkoj strukturi CEMEXA HRVATSKA.

KONČAR - INŽENJERING  i KONČAR – ENERGETIKA I USLUGE pripojeni su matičnoj KONČAR – ELEKTROINDUSTRIJI.

FRANCKU je pripojena tvrtka-kći FRANCK SNOGOO.

SPANU je pripojen EKOBIT, a u Sudskom je registru potvrđeno i pripajanje tvrtke BONSAI.

Norveški MARLINK preuzeo je DIVERTO od tvrtki ALPE GEF 1 i GEF BŠ te Bože Šarića, koji je ostao na direktorskoj poziciji. Miran Kovač više nije direktor u tvrtki.

Boštjan Lesnik pridružio se Silvu Valclu u vlasničkoj strukturi tvrtke SIBO iz Ivanečkog Naselja.

Na temelju Plana podjele kojeg je odobrila skupština tvrtke KONČAR – OBNOVLJIVI IZVORI prenio je dijelove imovine na novoosnovanu tvrtku-kći ENERGETSKI PARK POMETENO BRDO.

Suvlasnik MOTORPOINTA Igor Jurić odstupio je iz Uprave tvrtke.

Linda Franičević imenovana je direktoricom u tvrtki FRESENIUS KABI umjesto Igora Koseca, a Dina Štern i Ivana Radovanović prokuristicama umjesto Mirne Sindik, Željka Mihalića i Mislava Kraljevića.

Slobodan Car više nije suvlasnik pulskog VINTIJANA.

Otvoren je predstečajni postupak nad ELEKTROMEHANIKOM iz Velikog Lovrečana.

04. rujan 2024 04:24