Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjene na čelu ABB-a i Đuro Đaković montaže, otvoren stečaj nad tvrtkom Maganić

20. Travanj 2022.
Drago Čugura

Dosadašnji član Uprave ĐURO ĐAKOVIĆ MONTAŽE Anto Pivac postao je predsjednik Uprave tvrtke umjesto Drage Čugure, a dosadašnji prokurist Dalibor Krišto postao je član Uprave. Također, Upravi su se kao novi članovi pridružili i Bojan Jurakić i Luka Šimović.

Bivši pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Kamilo Vrana postao je novi predsjednik NO-a VODOPRIVREDE DARUVAR umjesto Tomislava Horvata. Mario Turković postao je zamjenik predsjednika, a Ivan Šimić je zamijenio Slavka Došena na mjestu člana Odbora.

Dosadašnja članica Uprave zagrebačke tvrtke ABB, registriranom za inženjerstvo i s njim povezano tehničko savjetovanje, Aleksandra Ilišković postala je predsjednica Uprave, čime je zamijenila Marcela Jacobusa Henria Van Der Hoeka, koji je ostao član Uprave.

Otvoren je stečajni postupak nad tvrtkom MASSIVE LAMELLAS, u vlasništvu MASSIVE HOLDINGA. Za stečajnog upravitelja imenovana je Slavica Orehovec umjesto dosadašnjeg direktora Nikole Požgaja. Postupak je pokrenut na prijedlog Financijske agencije zbog računa koji je od listopada u blokadi teškoj 4,16 milijuna kuna.

Tatjana Kreč više nije članica NO-a varaždinskog VARKOMA za skupljanje, pročišćavanje i opskrbu vodom.

Luka Mazarekić i David Mazarekić imenovani su novim članovima Uprave APRIORIJA, tvrtke za trgovinu na veliko, umjesto Antonia Đurića.

Bojan Dadasović postao je predsjednik NO-a SISAČKOG VODOVODA umjesto Miše Majkić Vukčević. Dosadašnji član NO-a Danijel Kljaić postao je novi zamjenik predsjednika umjesto Ivana Špišića, a Fahrudin Omerčević i Saška Vuković postali su novi članovi. Robert Novosel više nije član NO-a.

Kieran Leahy postao je novi direktor tvrtke TAKEDA PHARMACEUTICALS CROATIA umjesto Jiříja Šmejkala.

Tvrtka BROD KONZALTING pripojila je svoju tvrtku VRBIK GRADNJU.

Otvoren je stečajni postupak nad tvrtkom MAGANIĆ u vlasništvu Dejana Bejića. Bejić je također smijenjen s funkcije direktora tvrtke, a Danijeli Malivuk i Mireli Šiper oduzeta je prokura u tvrtki te je Blanka Gambiraža imenovana stečajnom upraviteljicom. Postupak je pokrenut na prijedlog Financijske agencije zbog nešto više od dva milijuna kuna.  

Katji Hlup dodijeljena je prokura u tvrtki SES HRVATSKA.

Luki Nardinu dodijeljena je prokura u zagrebačkom PRO-LUXU.

Davorka Brajdić imenovana je novom direktoricom POLIESTER-BRAJDIĆA umjesto vlasnice Lucije Anić Ivičić, a osnivač i bivši vlasnik Antun Brajdić povukao se s pozicije prokurista.

Marin Pernjak imenovan je novim članom Uprave MIH SIRANA KOLAN, a Šime Baričević napustio je mjesto direktora tvrtke.

Tin Mikulec više nije suvlasnik tvrtke STARLINE iz Krapine.

29. travanj 2024 16:48