Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Studenac postavio dream team u Loniju trgovinu, smjena na čelu Super Sporta…

17. Lipanj 2022.
Dragan Baškarad i Michał Wojciech Seńczuk

Nakon što je STUDENAC, u vlasništvu poljskog fonda ENTERPRISE INVESTOSR, preuzeo vlasništvo nad LONIA TRGOVINOM od Frane Jarama, oformljena je četveročlana uprava, koja na prvi pogled ima sva obilježja dream teama za posao koji je pred njom. Predsjednikom Uprave imenovan je Dragan Baškarad, inače član Uprave Studenca zadužen za razvoj inovativnoga, proximity-formata trgovina. Iz Poljske je doveden Marek Piotr Bodynek, koji je sličan posao već odradio u maloprodajnome lancu Arhelanu. U Upravi Lonije zadržan je Dragan Munjiza, menadžer koji je tu tvrtku i pripremio za prodaju, a četvrti je član Andrija Topić, koji je u Studenac lani došao iz Uprave Tokića. Dosadašnji direktor Krste Tomislav Jaram nije više u Upravi. Također, prvi čovjek STUDENCA Michał Wojciech Seńczuk novi je predsjednik NO-a umjesto Frane Jarama, Michał Andrzej Halwa novi zamjenik predsjednika umjesto Branka Paraća, a Filip Bilanović novi je član. Matea Jaram i Alen Jaram više nisu članovi Odbora.

Dosadašnji član NO-a SUPER SPORTA Pavel Horák preuzeo je direktorsku poziciju u tvrtki od Davida Havlína, koji se preselio u NO-a. Inače, Horák je nedavno preuzeo direktorsku poziciju od Havlína i u zagrebačkoj tvrtki EMMA GAMMA ADRIATIC, koja je suvlasnik SUPER SPORTA.

Lovorka Penavić više nije članica NO-a RAIFFEISENBANKA AUSTRIA.

Ivani Pejaković dodijeljena je prokura u karlovačkom KELTEKSU, čime je zamijenila Damira Tomičića, koji je bio prokurist od 2021. godine, a prije toga i član Uprave i direktor tvrtke u kojoj je od 2006. godine.

Marco Villa postao je novi zamjenik predsjednika NO-a zagrebačke tvrtke SCOTT BADER umjesto Matthewa Iana Collinsa.

Dosadašnji direktor zagrebačke ENERGIJE GRADEC Krešimir Milorad preimenovan je u predsjednika Uprave tvrtke, u kojoj mu se kao nova članica pridružila Tatjana Čuso.

Davorin Capan imenovan je predsjednikom Uprave zagrebačkog SV GROUPA, dosadašnji direktori tvrtke Vanja Vlak i Ivana Hatvalić imenovani su članovima Uprave, a Gabrijela Gega Balun više nije direktorica tvrtke.

Češka tvrtka NFS S.R.O. postala je jedini dioničar splitskog ADRIACINKA.

Tomislav Nikolac napustio je suvlasništvo i Upravu obiteljske tvrtke PETER PAN iz Matulja, koja upravlja hotelom Draga Di Lovrana.

Saša Cerovečki imenovan je novim direktorom VINDIJINE varaždinske PEKARNICE LATICE umjesto Krunoslava Ladića.

19. travanj 2024 05:21