Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Zaključen stečaj za tri Brodosplitove tvrtke, opet nova direktorica Ghetaldus optike…

21. Rujan 2022.
Nives Šeremet

Nad splitskim tvrtkama ČELIK RADNICI, OPREMANJE BRODOVA i ZAŠTITA TRUPA OD KOROZIJE zaključen je stečajni postupak, a tvrtke će biti izbrisane iz Sudskog registra. Postupci su pokrenuti na prijedlog Financijske agencije zbog dugova od 5,1 milijun kuna, 5,3 milijuna kuna i 838,7 tisuća kuna. Inače, tvrtke su u vlasništvu BRODOSPLITA, tvrtke koja je dio DIV Grupe, nad kojom je u svibnju otvoren predstečajni postupak zbog neizvršenih obveza u iznosu od 41,69 milijuna kuna.

Nives Šeremet postala je nova direktorica GHETALDUS OPTIKE umjesto Tee Pogačić, koja je na toj poziciji bila nepuna dva mjeseca. Šeremet je osam godina bila menadžerica u ESILOR OPTICI.

Paolo Cavallari postao je novi predsjednik NO-a LIPIK GLASA umjesto Gregorija Napoleonea, a Marco Rondelli postao je zamjenik predsjednika umjesto Aureliena Sacha Romaina Benoita.

NEVA iz Svete Nedelje smanjila je temeljni kapital s 50,9 milijuna kuna na 23,6 milijuna kuna.

Tvrtka LUCA ušla je u vlasničku strukturu splitske tvrtke ULTRA, a Inga Tomašević ju je napustila. Također, dosadašnji član Uprave Emil Tomašević postao je njezin predsjednik, a Luka Šangulin i Hrvoje Katičić njezini članovi. Michaël Botić napustio je Upravu tvrtke.

Dušan Vučković postao je novi član NO-a splitske IMEX BANKE.

Gregor Drobne imenovan je novim direktorom kalinovečke MEHANIZACIJE MILER umjesto Martine Bubalo.

Alen Čibarić preuzeo je suvlasništvo u splitskom RUDARU umjesto Paška Palića i direktorsku poziciju umjesto Ane Palić.

Snježana Cjepanica postala je nova članica NO-a tvrtke BAOTIĆ umjesto Ante Duvančića.

Dosadašnji član Uprave križevačke tvrtke STROJREM Franc Jezeršek imenovan je novim predsjednikom Uprave tvrtke umjesto Ivana Kneževića, a Josip Nemčić postao je novi član Uprave.

Sheki Izejroski više nije direktor orehovačke GRADNJE MONT NIKSI.

Vedran Bjelotomić i Goran Bjelotomić preuzeli su vlasništvo nad zagrebačkom PROTEKTOM od Duška Bjelotomića i Biserke Bjelotomić.

Lorena Martinčić postala je nova članica NO-a pulske tvrtke MONTE GIRO umjesto Drage Glumca.

23. travanj 2024 21:48