Tvrtke i tržišta
StoryEditor

U Upravu Spegre ušao Ante Buzov

16. Studeni 2023.
Ante Buzov, član Uprave Spegre

Po prvi put od svog osnutka splitska tvrtka Spegra imat će dvočlanu Upravu, a također po prvi put u Upravu Spegre ulazi osoba koja nije iz obitelji Borovina, vlasnika tvrtke. Riječ je o dr. sc. Anti Buzovu, poslijedoktorandu  Fakulteta građevinarstva arhitekture i geodezije u Splitu, koji prihvaćanjem ponude da postane član Uprave Spegre ostavlja posao na Fakultetu.

- Gospodin Berislav Borovina, čovjek kojeg iznimno cijenim i poštujem, koji je tvrtku Spegra osnovao i izgradio od temelja, pozvao me na razgovor i iznio mi zaista nesvakidašnju ponudu. Sve se odvilo kada sam bio u završnoj fazi organizacije skupa na fakultetu ‘Zajednički temelji‘  i dok sam tražio partnere iz gospodarstva za sponzore i donatore, a Spegra je, kao i uvijek, bila jedan od donatora skupa,  pa sam mislioda me poziva na razgovor vezano za skup, ali se na kraju ispostavilo drugačije. Gospodin Borovina mi je ponudio mjesto u upravi tvrtke Spegra, iskazavši mi potpuno povjerenje. 

Spegra je tvrtka koju sam uvijek doživljavao kao pozitivan primjer iz gospodarskog sektora a u svom se radu bave upravo radovima koji su meni izrazito zanimljivi, štoviše upravo u tom smjeru se i kretao moj razvoj u znanstvenom radu. Mišljenja sam kako su u Hrvatskoj, a i šire,  najbolji u svom području, što je i vidljivo kroz brojna priznanja i odlikovanja koja su kroz godine stjecali. Kao nastavno osoblje, u Spegri smo uvijek imali primjer lijepe priče. Od njih smo mogli učiti, primjenjivati njihove konkretne projekte kao realni primjer u nastavi, njihove detalje, rješenja, slike s gradilišta… Oni su nam izlazili u susret u brojnim organizacijama terenske nastave, gdje su studenti imali mogućnost upoznavanja i uvida u suvremene tehnologije izvedbe, materijale i rješenja pojedinih problema - objasnio je Buzov. 

Ante Buzov rođen je u Splitu. Diplomirao je na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu na području Zidanih konstrukcija, a doktorat je stekao 2019. godine s temom ‘Utjecaj nekih parametara na ponašanje i graničnu nosivost višedijelnih kamenih stupova pri statičkom opterećenju i potresu‘. 

 

   

28. travanj 2024 10:19