Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Uniline grupa akvizirala tvrtku Vetura za najam vozila i pomoć na cesti

09. Svibanj 2023.
Boris Žgomba

Uniline Grupa, vodeća destinacijska menadžment kompanija u Hrvatskoj i šire, objavila je u utorak rezultate poslovanja za 2022. godinu, koji pokazuju rast prihoda od 77 posto u odnosu na 2021, još uvijek pandemijsku godinu koja je teško pala turističkom tržištu, a posebice putničkim agencijama. Ukupan prihod Unilinea tako je lani iznosio 43 milijuna eura. Kako piše u priopćenju, sve sastavnice Uniline grupe (Uniline, E-Tours, Uniline Mobility i Amarin) bilježe rast u prošloj godini, pri čemu je Grupi najveći dio prihoda donijelo društvo Uniline, kojem je lani fokus bio na turizam i rent-a-car. U odnosu na prethodnu 2021. društvo je zabilježilo rast prometa od 56 posto.

Da podsjetimo, kompanija je nedavno konsolidirana i sve su njene sastavnice postale Uniline grupa, s potpuno novim modelom poslovanja, a od ove godine u sklopu Grupe posluju izdvojene tvrtke: Uniline d.o.o. s fokusom na incoming turizam, E -Tours d.o.o. koji se bavi avio kartama i korporativnim putovanjima, Uniline Mobility d.o.o. čija je djelatnost rent-a-car i prijevoz te Amarin d.o.o., tvrtka koja se bavi upravljanjem imovinom, razvojem projekata i akvizicijama.

Uniline grupa zadržava poziciju vodeće kompanije u sektoru putničkih agencija i touroperatora u Hrvatskoj, piše u priopćenju, a strateški cilj je i daljnji razvoj mobility usluga. Tako je početkom godine realizirana još jednu akvizicija, sa stjecanjem 100 posto dionica te je tvrtka Ventura d.d. iz Poreča postala je članica Uniline grupe. Vetura je osnovana 1991. i, piše u priopćenju, lider je u segmentu asistencije na cesti, a ujedno nudi uslugu najma vozila, motocikala, skutera i drugih malih vozila. Prema podacima Bisnodea, Ventura je u 2021. ostvarila prihod od preko 480 tisuća eura i 54 tisuća eura dobiti. 

-Za Uniline je jedan od većih izazova bila pandemija, međutim unatoč svim rizicima, prebrodili smo to izazovno razdoblje i iskoristili ga za razvoj novih poslovnih modela. Formirana je Uniline grupa, čime smo postali one stop shop, tj. mjesto gdje klijent može dobiti sve danas dostupne usluge u turizmu. Rezultati koje smo postigli u 2022.godini, kao i na početku poslovne 2023. posljedica su snažnog oporavka turizma u Hrvatskoj. Fokus grupe u 2023. godini bit će na digitalizaciji poslovanja, razvoju novih proizvoda s ciljem daljnjeg podizanja kvalitete usluga, te na jačanje ljudskih potencijala - izjavio je Boris Žgomba, predsjednik Uprave Uniline grupe.

Pozitivni pokazatelji poslovanja nastavljeni su i u ovoj godini pa tako piše u priopćenju kako je u prvom kvartalu 2023. godine potražnja i realizacija u predsezoni za Uniline grupu za 133 posto veća u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, što je rezultat buđenja tradicionalnih tržišta s Dalekog Istoka, a dobri rezultati se očekuju i u nastavku godine.

-Zahvaljujući dobrim rezultatima i u ovoj godini nastavljamo s investicijama koje će doprinijeti podizanju kvalitete usluge i znatno izraženijoj personalizaciji usluga kroz korištenje najnovijih tehnologija na svim razinama turističke ponude – istaknula je Kristina Peruško, članica uprave Uniline grupe.

Na predstavljanju novog modela poslovanja Uniline Grupe, Žgomba je financijski potencijal za ovu godinu procijenio na 60 milijuna eura prihoda, a u iduće dvije planira prijeći 100 milijuna eura.

20. travanj 2024 07:38