Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Zvonimir Buterin novi predsjednik NO-a Vindije koja je lani ostvarila rast od 9,5 posto

30. Kolovoz 2022.

Odvjetnik Zvonimir Buterin imenovan je novim predsjednikom NO-a Vindije, navodi se u priopćenju sa Glavne skupštine tvrtke na kojoj je najavljen i strateški smjer daljnjeg razvoja kompanije te su predstavljeni rezultati za proteklu godinu i za prvih šest mjeseci ove godine.

Unatoč brojnim izazovima i previranjima na tržištima, prije svega poskupljenjima sirovina i energenata, Grupa Vindija je ostvarila rast konsolidiranog prihoda od 9,5 posto u 2021., a zadržavši fokus na tehnološkim iskoracima i usavršavanju proizvoda očuvali su profitabilnost i kroz prvih šest mjeseci ove godine. 

Imenovanjem Buterina na mjesto predsjednika NO, Vindija dodatnu pažnju usmjerava na buduće investicije pri čemu mogu računati na njegovu stručnost jer u svom uspješnom privatnom poslu pruža pravnu podršku domaćim i inozemnim strankama u svim fazama investicijskih projekata, stoji u priopćenju.

image

Zvonimir Buterin

foto Linkedin

Značajan rast izvoza

Povoljniji epidemiološki uvjeti, koji su se izravno odrazili i na uspješniju turističku sezonu u prošloj godini doveli su i do povećanja plasiranih količina proizvoda. Ukratko, Grupa Vindija koja zapošljava više od 4200 ljudi bilježi rast u svim segmentima, pri čemu je izvoz s visokom stopom rasta jedan od ključnih zamašnjaka.

Poslovni rezultati potvrda su nastojanja svih zaposlenika i Uprave da unatoč izazovnim vremenima, kvalitetnim proizvodima i inovativnim pristupom ostvarujemo veliki uspjeh. Motivirani pozitivnim pokazateljima nastavljamo s ulaganjima i razvojem održivog poslovanja, a u fokusu ostaju ulaganja u strateške ekološke projekte u vidu zelene energije te zaštite okoliša i procesne modernizacije, ali i ostale promjene s ciljem smanjenja kompleksnosti, kao što su delisting Koke i pripajanje Latice i Novog Domila Vindiji. Uz sve to, na prvom mjestu ostaju i dalje zaposlenici koji su uvelike zaslužni za lidersku poziciju na tržištu - rekao je predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač.

Također, u rujnu prošle godine povećane su plaće svim zaposlenicama i zaposlenicima tvrtki Koka i Vindija, navode, a prvim danom 2022. i tvrtki Latica, Novi Domil, ViR1898, Vindon te Vindija trgovina, što je na godišnjoj razini iznosilo ukupno 28,3 milijuna kuna. Novi ciklus povećanja plaća uslijedio je prije ljeta 2022., za što će Grupa godišnje izdvojiti dodatnih gotovo 28 milijuna kuna.

Dugoročno planiranje ulaganja

Prema izvještaju sa Skupštine stabilnost se očituje i u činjenici da je Grupa Vindija smanjila broj poslovnih banaka i promijenila strukturu kredita tako da su kratkoročne kredite u 90 posto zamijenili onim dugoročnim.

Prema završnim riječima sa Skupštine, Grupa Vindija će nastaviti s realizacijom ciljeva povezanih s trendovima zdrave prehrane modernog čovjeka uz poseban naglasak na aspekte održivog razvoja te integraciju gospodarskih i ekoloških čimbenika i načela društveno odgovornog poslovanja, uz jačanje ljudskih potencijala kao ključne kapitalne vrijednosti svih kompanija Grupe Vindija. 

17. lipanj 2024 08:22