Ukratko
StoryEditor

Adriatic Innovation Island na hrvatskom otoku okuplja svjetske stručnjake

19. Travanj 2018.

Od 8. do 10. svibnja u Hrvatskoj će se održati međunarodna konferencija Adriatic Innovation Island. Na otoku Sveta Katarina pored Rovinja okupit će se poznati svjetski stručnjaci koji će raspravljati o inovacijama u sektoru ljudskih potencijala i digitalnih tehnologija u sklopu dvije paralelne konferencije pod nazivom ‘Innovate HR‘ i ‘Innovate Digital‘.

Ljudi kao izvor konkurentske prednosti

HR industrija se rapidno mijenja pod utjecajem tehnologije, a moderne tehnologije donose neke nove trendove u poduzeća koja uvode nove alate za poboljšanje motivacije zaposlenika, fleksibilno radno vrijeme, nove tehnike privlačenja talenata i benefite za talente te nove komunikacijske alate za komunikaciju unutar poduzeća. Kao neki od predavača koji će se baviti ovim važnim temama ističu se: Katarzyna Rusek, Direktorica HR-a za Poljsku multinacionalne kompanije SAP, Courtney Abraham, direktorica razvoja talenata u Adecco grupi, te Lindsy Szilvasi iz poznatog nizozemskog inovacijskog studija Why.

>>>Adecco kupuje američku privatnu školu informatike General Assembly

Motivacija tima i rješavanje izazova su ključni u poslovanju

Poznata svjetska predavačica i autorica Cathy O’Dowd također dolazi na Innovation Island. Cathy, poznata i kao prva žena koja se popela na Mt. Everest s obje strane vodila je različite timove u brojnim ekspedicijama. Veliko iskustvo u vodstvu i motivaciji timova stečeno tijekom tih ekspedicija primjenjuje u treninzima brojnih zaposlenika u različitim kompanijama. Na Adriatic Innovation Islandu održat će keynote predavanje ‘Reaching New Heights! - Challenging your team to go further than ever before‘.

[caption id="attachment_336286" align="aligncenter" width="750"]Cathy O’Dowd Cathy O’Dowd[/caption]

Digitalne agencije i poduzeća mijenjaju poslovanje

U sklopu Innovate Digital konferencije pričat će se o aktualnim trendovima u industriji. Ivan Hernandez, voditelj za Internet of Things savjetovanje u poznatoj konzultantskoj kući Erns&Young pokazat će kako se brzorastuće tehnologije mogu kombinirati s Internet of Thingsom.

>>>Trendovi u telekomunikacijama: Blockchain diže rejting ‘nesigurnom’ internetu stvari

Iz SAD-a dolazi Ethan Pierse, Venture Partner u novom Silicon Valley fondu koji se fokusira na AI i DeepTech te osnivač CryptoAssets instituta koji se fokusira na blockchain tehnologije.

[caption id="attachment_336294" align="aligncenter" width="750"]Ethan Pierse Ethan Pierse[/caption]

Velike korporacije u Digitalu predstavljati će Erik Meijer, menadžer u inovacijama Deutsche Telekoma koji će u svom predavanju staviti naglasak na veoma važnu digitalnu transformaciju poduzeća.

>>>Deutsche Telekom sa sindikatom dogovorio povećanje plaća

Indijac Rudradeb Mitra, stručnjak u umjetnoj inteligenciji s čak šest uspješnih poduzeća u tom području pokazat će primjere kako poduzeća mogu iskoristiti moć umjetne inteligencije u svom poslovanju.

[caption id="attachment_336287" align="aligncenter" width="750"] Erik Meijer[/caption]

Poslovni networking

Adriatic Innovation Island donosi i unikatno okruženje, budući da je cijeli otok zatvoren samo za sudionike konferencije, pa će se u sklopu konferencije održati i brojni poslovni sastanci. Prijave za konferenciju za sudionike iz Hrvatske otvorene su do 5. svibnja, a prijavu je moguće izvršiti na web stranici Innovation Island.

11. srpanj 2024 19:34