Ukratko
StoryEditor

Čak sedam hrvatskih tenisačica prijavilo nastup na WTA turniru u Makarskoj

15. Svibanj 2023.
Dalila Jakupovic i Tena Lukas

Na listi prijavljenih tenisačica za 17. izdanje WTA Makarska Opena, najatraktivnijeg ženskog teniskog turnira u regiji, koji se od 5. do 11. lipnja održava u gradu pod Biokovom, jaka su imena svjetskog tenisa. U Makarsku se vraćaju bolske pobjednice Tamara Zidanšek iz Slovenije, Aleksandra Krunić iz Srbije i Jasmine Paolini iz Italije.

O snazi turnira, koji se prošle godine preselio iz Bola na novu destinaciju, govori i činjenica da je lanjska pobjednica, Njemica Jule Niemeier, lani igrala u četvrtfinalu Wimbledona, a neke tenisačice su netom nakon prošlogodišnjeg turnira u Makarskoj osvajale WTA naslove i to viših kategorija.

Ove godine na WTA Makarska Open hosted by Valamar dolazi i brončana s olimpijskih igara iz Tokija Brazilka Laura Pigossi, a stiže i Laura Siegmund, Njemica koja je osvojila Grand Slam s našim Matom Pavićem u igri parova.

Kako je jedan od važnijih ciljeva turnira u Makarskoj omogućiti hrvatskim tenisačicama osvajanje nužno potrebnih WTA bodova, dobra je vijest da se na turnir prijavilo čak sedam naših tenisačica - Petra Marčinko, prva juniorka svijeta, Ana Konjuh i Tena Lukas koja je lani osvojila turnir u igri parova, Jana Fett, Tara Wuth, Antonija Ružić i Makaranka Marijana Draži, a tko će dobiti pozivnicu uskoro će biti objavljeno, istaknuo je Feliks Lukas, direktor turnira WTA Makarska Open.

Pozivnicu direktora turnira dobila je egipatska tenisačica Mayar Sheriff, trenutno 43. na svijetu, a na terenima u Makarskoj zaigrat će Kazahstanka Yulia Putintsevu s nekoliko pobjeda protiv top deset tenisačica, Čehinja Linda Noskova i  pobjednica posljednjeg bolskog turnira Jasmine Paolini iz Italije.

Dolaze i četiri američke tenisačice - Peyton Stearns, Emma Navarro, Katie Volynets te Kayla Day. Iz susjedne Mađarske nastupiti će Dalma Galfi i Anna Bondar, a iz Crne Gore njihova najbolja tenisačica Danka Kovinić.

Iz Švedske dolazi Rebecca Peterson, a listu tenisačica iz prvih 100 zaključuje Slovakinja Anna Karolina Schniedlova. Iz Francuske će sudjelovati Clara Burel, Diane Parry i Leoilia Jeanjean, a iz Kine Yue Yuan.

- Uistinu će biti užitak gledati vrhunske mečeve doslovno na nekoliko metara udaljenosti od mora. Osim sportskog dijela posjetitelji će moći uživati i u sjajnom zabavnom programu, u kojem će između ostalih sudjelovati svjetska zvijezda, pijanistica Lola Astanova. Astanova je nastupala primjerice na Venecijanskom bijenalu, a na Instagramu je prati više od milijun pratitelja - istaknuo direktor turnira Makarska Open hosted by Valamar, dodajući kakoorganizatori pripremaju još iznenađenja za posjetitelje.

20. travanj 2024 05:03