Ukratko
StoryEditor

cargo-partner donirao osnovnoj školi u planinskom području Yunnan

16. Kolovoz 2019.

Međunarodni info-logističar donirao je osnovnoj školi stolove i krevete, a kao posebno iznenađenje za djecu, odveo ih je tvornicu čokolade u Shangai.

Suradnju s regionalnom vladom planira nastaviti jer želi pomoći lokalnoj zajednici na poboljšanju životnog standarda u Yunnanu.

U nepristupačnom i teško prohodnom planinskom području u pokrajini Yunnan na jugozapadu Narodne Republike Kine, mnoga ruralna naselja još uvijek pate od siromaštva. Kao jedna u nizu inicijativa za podršku djeci u udaljenim regijama zemlje, cargo-partner se uključio u akciju za podršku osnovnoj školi u okrugu Jinping na istoku provincije Yunnan.

Većina djece koja pohađaju osnovnu školu Dazhai u Jinpingu mora noćiti u školi jer njihove obitelji žive daleko od škole. Od 590 učenika, čak 520 djevojčica i dječaka treba prespavati u školi. Zbog teških prilika, škole nisu u mogućnosti osigurati svim đacima krevete, sveukupno raspolažu s 288 kreveta. Osim kreveta, nedostaju i stolovi, stolice i druga osnovna sredstva.

Donacije i lokalna potpora

cargo-partner je odmah odlučio pomoći. Tvrtka je donirala ukupno 200 stolova i stolica, 130 kreveta na kat i 260 posteljina za novu spavaonicu koja je još u izgradnji. Svi darovani predmeti dostavljeni su u srpnju. Uz donirana osnovna sredstva, cargo-partner se doborovoljno obvezao podržati lokalnu vlast u izgradnji trgovačkog centra u ovom planinskom području s humanitarnim ciljem podizanja životnog standarda u regiji.

Kao posebno iznenađenje, cargo-partner je organizirao izlet za djecu u čokoladno kazalište Zotter u Shangaiu. U tvornici čokolade djeca su imala priliku saznati sve o pripravku čokoladnih proizvoda, čak su naučili sami napraviti čokoladu. Gill Wu, direktor cargo-partnera za Kinu komentira: „Vjerujem da je za djecu ovo putovanje izuzetno iskustovo, jer mnoga nažalost do sada nisu imala prilike posjetiti gradove, a neka čak niti probati čokoladu. Neopisivo nam je drago što smo imali prilike učiniti nešto posebno za malene."

Početkom ove godine cargo-partner u Kini sudjelovao je u sklopu humanitarne kampanje za pomoć djeci Yunnana. Prikupljenim sredstvima u ovoj nepristupačnoj planinskoj regiji osiguran je doručak, hranjivi obrok za svako dijete.

U sklopu sveobuhvatne strategije društveno odgovornog poslovanja, cargo-partner redovito podržava niz društvenih i ekoloških projekata širom svijeta. Uz spomenutu donaciju, također je nastavljeno financiranje dnevnog centra za Rome i Sinte u Nitri, u Slovačkoj.

Od 2014. godine cargo-partner financira dnevni centar za djecu Roma i Sinta u suradnji s neprofitnom organizacijom Jugend Eine Welt. Prema posljednjim izvješćima Jugenda Eine Welt, centar je postigao vidljiva poboljšanja za djeca i obitelji u zajednici. Zahvaljujući ranim programima obrazovanja centra, djeca lakše savladavaju jezičnu barijeru između svog materinjeg romskog i lokalnog slovačkog jezika.

Na taj način im je olakšana integracija i ulazak u javni školski sustav. Osim toga, usluge savjetovanja za majke pomogle su u poboljšanju obiteljskog života. Slijedom pozitivnih rezultata, cargo-partner nedavno je potvrdio da nastavlja s financiranjem projekta slijedeće dvije godine, točnije do kolovoza 2021. godine.

12. kolovoz 2022 15:00