Ukratko
StoryEditor

Dan gospodarstvenika na skupu MIPRO

15. Svibanj 2018.

Najveći tehnološki događaj u regiji 41. međunarodni skup za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku MIPRO, održat će se od 21. do 25. svibnja u Opatiji. Dan gospodarstvenika koji će se baviti najaktualnijim gospodarskim izazovima održat će se u srijedu, 23. svibnja u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca. Dan gospodarstvenika najavit će televizijska i radijska voditeljica, spikerica i glumica Iva Šulentić.

Istaknuti govornici predstavit će i definirati jasne vizije te potrebu nužnih strateških odrednica i promjena, kako bi se osigurao brži i kvalitetniji utjecaj znanosti na razvoj poduzetničkog i gospodarstvenog okvira.

Cilj skupa je potaknuti raspravu o realnim problemima poduzetnika, kao što su skupa i za sada nedovoljno učinkovita javna uprava, visoki porezni nameti, sporo pravosuđe i npr. frekventne promjene gospodarstvenog zakonodavnog okvira. Kroz takav program želi se dati doprinos oblikovanju Nacionalne razvojne strategije do 2030. i smjernice potrebnoj transformaciji hrvatskog obrazovnog sustava kao i stvaranju realnih potencijala za ubrzanje digitalne ekonomije. To će u konačnici izravno utjecati na spriječavanju odljeva mladih i stvaranju novih gospodarskih subjekata.

Gostujući govornici prezentirat će nova znanja i trendove te uvid u rezultate projekata kompanija koje uspješno posluju na našem i stranom tržištu.

U sklopu svečanog otvaranja skupa MIPRO održati će se okrugli stol na temu „Bolje obrazovanje za bolje gospodarstvo“, a moderirat će ga Hrvoje Balen, član uprave Algebre. Panel će nastojati odgovoriti na neka od pitanja kao što su: Što bismo mogli poboljšati u upravljanju ljudima i sustavu obrazovanja kako bismo maksimizirali investiciju u buduće nositelje razvoja gospodarstva? Je li trenutni način dodjele sredstava obrazovnim ustanovama adekvatan i koristan za daljnji razvoj? Kako osigurati obrazovnim institucijama da ostvare više prihoda kroz suradnju s gospodarstvom i kako posebno osigurati da se sredstva koje ustanove uprihođuju pravilno reinvestiraju? Kako potaknuti kompetitivnost hrvatskih obrazovnih institucija u međunarodnim razmjerima? Treba li poticati kompetitivnost između samih hrvatskih institucija ili obrazovanje treba zadržati današnje odnose? Što bi trebalo napraviti da obrazovne institucije zaista postanu generatori osnivanja i privlačenja novih gospodarskih subjekata u lokalnoj zajednici?

Sudionici okruglog stola biti će predstavnik Ministarstva znanosti i obrazovanja, predstavnik Ministarstva rada i mirovinskog sustava, glavni direktor HUP-a te ugledni privrednici iz ICT sektora, energetike i telekomunikacija.

Jedan od najavljenih govornika s kojim će sudionici imati priliku diskutirati je dr. Tobias Höllwarth, predsjednik Uprave u organizaciji EuroCloud Europe. Dr. Tobias Höllwarth više od 20 godina djeluje kao korporativni konzultant u području outsourcinga za upravljanje tenderima za velike tvrtke u industrijskim i energetskim sektorima, kao i za javne vlasti, te na području upravljanja IT-em srednjim poduzećima. Direktor je tvrtke StarAudit.org i odgovoran za DataPrivacyCompliance.eu. Urednik je publikacije "Cloud Migration", čije je treće izdanje objavljeno na više jezika.

Prijave na skup MIRPO i Dan gospodarstvenika moguće su putem web stranice mipro.hr/Prijava ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Uz brojne članove i partnere, skup MIPRO podržavaju zlatni sponzori HEP, Ericsson Nikola Tesla, Hrvatski Telekom i Končar, srebrni sponzor InfoDom Grupa, brončani sponzori Hewlett Packard i Storm Grupa te sponzori Vipnet, Mjerne tehnologije d.o.o., KING ICT, Danieli Automation, Nomen d.o.o, SELMET d.o.o., Zavod SDT, EDMD Solutions d.o.o. Zagreb i CADCAM Group. Više informacija o skupu MIPRO saznajte na web stranici www.mipro.hr.

02. travanj 2023 01:41