Ukratko
StoryEditor

Fortenova grupa ove godine broji čak šesnaest nositelja Poslodavac Partner certifikata

16. Svibanj 2024.
Fortenova Selectio

Sjajne prakse upravljanja i razvoja ljudskih potencijala koje se razvijaju istovremeno i koordinirano u svim operativnim društvima Fortenova grupe, kao i izgrađena kvaliteta radnih mjesta, imaju značajan utjecaj u Hrvatskoj i regiji. Tako su se prestižnoj skupini Poslodavaca Partnera uz Konzum, Pik Vrbovec, Jamnicu, mStart, Fortenova grupu, Mercator-Srbiju, Mg Mivelu, Roto dinamic, Zvijezdu, Dijamant, Belje, Pik Vinkovce i Vupik, pridružili i Mercator Slovenija, Sarajevski kiseljak i Agrolaguna. Poslodavac Partner certifikat, kojeg dodjeljuje SELECTIO Grupa, priznanje je za sjajne prakse u upravljanju ljudskim potencijalima koje su u skladu s najboljim svjetskim praksama.

U 2023. godini Fortenova grupa je posebno radila na poboljšanju kompenzacijskog paketa za zaposlenike, kao i na socijalnom aspektu društveno odgovornog poslovanja koji posljedično utječe i na boljitak uvjeta rada. Edukacija, razvoj i karijerni put zaposlenika je vrlo visoko na listi prioriteta te se u interne i eksterne edukacije ulažu velika financijska sredstva, vrijeme polaznika te internih trenera i mentora.

- Brojna su područja u kojima kompanije Fortenova grupe neprestano dobivaju neovisne, vanjske potvrde svoje izvrsnosti – bilo da je riječ o kvaliteti naših proizvoda, projekata, kampanja ili, kao u ovom slučaju, o najvišoj razini procesa u ljudskim potencijalima. Činjenica da se treću godinu zaredom povećava broj kompanija u Fortenova grupi koje dobivaju odnosno obnavljaju certifikat Poslodavac Partner, potvrđuje naš stalni napredak u izgradnji dobrog radnog okruženja. To nam je i imperativ, jer je neovisna potvrda kvalitete odnosa koje kompanija gradi sa zaposlenicima danas sve važnija komparativna prednost poslodavaca na tržištima rada u cijeloj regiji u kojoj poslujemo. A to što su dio procesa certifikacije i naše kompanije iz Slovenije, Srbije i BiH, dodatno svjedoči o našim inzistiranju na postavljanju i pridržavanju istih standarda u cijeloj Grupi – Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe prilikom svečane dodjele certifikata Poslodavac Partner.

- Velika je odgovornost uspješno graditi kvalitetu radnih mjesta za preko 35 500 zaposlenika u 16 različitih kompanija. Bez obzira na tu kompleksnost, koja je dodatno potencirana dinamičnošću tržišta, ekonomskim čimbenicima i izazovima na tržištu rada, Fortenova grupa ne gubi fokus te dodatnu pažnju ulaže u osnaživanje i razvoj zaposlenika. U tri godine, koliko pratimo strukturirano i stručno postavljanje kvalitetnog okvira procesa upravljanja ljudskim potencijalima, baza kvalitete radnih mjesta značajno je nadograđena i ojačana, a sve operativne kompanije veliku pažnju ulažu u prikupljanje i obradu povratnih informacija zaposlenika. Čestitamo na obnovi statusa Poslodavca Partnera za 13 kompanija te stjecanju tog prestižnog priznanja za dodatne tri kompanije Fortenova grupe – komentirala je Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner iz SELECTIO Grupe.

26. srpanj 2024 11:04