Ukratko
StoryEditor

Game-changer domaće IT scene - Postindustria stigla u Hrvatsku

25. Srpanj 2022.

Američko-ukrajinska grupacija Postindustria je stigla u Hrvatsku pod imenom Sigmoid Lab i povećava inženjerske kapacitete za pet puta

Posljednjih 16 godina, Postindustria je globalni IT igrač s velikim portfolijem projekata za klijente kao što su Starbucks, Adrev (Downtown Music), LUX Group, Electrolux i OpenX, a grupacija također razvija produkte klijenata čije servise koriste AppleMusic, Spotify, iTunes, Shazam i mnogi drugi.

Prisutni su u zdravstvenoj, modnoj, glazbenoj, AdTech i FinTech industriji, a sa svojim klijentima surađuju godinama. S mnogima gotovo od samih početaka, čak 13 godina.

Osim produkata svojih klijenata, ova grupacija razvija i svoje produkte. Jedan od najpoznatijih koji je izrastao u uspješan startup je Giggster. Radi se o platformi koja omogućava pronalazak i najam lokacija za snimanje filmova, serija i reklama. Giggster trenutno drži drugo mjesto u američkoj filmskoj industriji, koristi ga i Marvel pa ste neke od lokacija gledali u filmu Batman - The Dark Knight.

Tehnološki stack unutar grupacije je zaista impresivan i omogućuje pokrivanje projekata iz područja umjetne inteligencije, strojnog učenja, 3D modeliranja, razvoja web i mobilnih aplikacija te unreal igara i proširene stvarnosti. Svi proizvodi imaju jednu zajedničku karakteristiku - kontinuirano pomicanje tehnoloških granica i izazivanje statusa quo.

Zanimljivost je da u development dijelu ne možete pronaći nijednog frontend ili backend inženjera. Tvrtka zapošljava isključivo fullstackove koji zajedno s testerima, dizajnerima i tehničkim voditeljima projekata tvore male autonomne timove. Rad u ovakvim timovima se pokazao kao recept za uspjeh. Timovi su idelane veličine koja omogućava laku kordinaciju i organizaciju rada te usklađivanje ciljeva i razvoj zaposlenika na svim razinama.

Imaju 135 zaposlenika na tri kontinenta u 12 država.

Kako je raditi u ovoj grupaciji dovoljno govori činjenica da njihovi zaposlenici ostaju unutar tvrtke duplo duže od prosjeka IT industrije, oko 6 godina. Njihova tajna jest u fleksibilnosti koja dopušta zaposlenicima osobni razvoj te napredovanje kako horizontalno tako i vertiklano. Zaposlenici imaju mogućnost promjene projekta ako osjete zasićenje ili stagnaciju. Dugoročni projekti su pozitivna stvar za poslovanje, a na ovaj način se to ne lomi na leđima zaposlenika. Razvoj i dvosmjernu komunikaciju potiču i održavaju prvenstveno redovitim 1-na-1 razgovorima te kvalitetno postavljenim procesima unutar tvrtke.

Zahvaljujući jedinstvenom okruženju i tržišnom pozicioniranju te unatoč Covidu-19, posljednje četiri godine bilježe kontinuirani rast od 50 posto. Za sljedećih pet godina planiraju daljnji razvoj i povećanje inženjerskih kapaciteta za pet puta što se prvenstveno odnosi na hrvatsku tvrtku Sigmoid Lab.

Više o grupaciji, projektima i karijernim prilikama doznajte na www.postindustria.com.

26. travanj 2024 22:38