Ukratko
StoryEditor

Hrvatskoj poštanskoj banci titula Poslodavac Partner

21. Siječanj 2019.

Certifikat Poslodavac Partner, priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koje dodjeljuje SELECTIO, tvrtka za savjetovanje u području ljudskih resursa, i ove godine pripao je Hrvatskoj poštanskoj banci, čime se potvrđuje kontinuirana briga i odgovornost HPB-a prema zaposlenicima.

U 2018. je pokrenut transformacijski program HPB 2.0, usmjeren na razvoj sustava za upravljanje promjenama i povećanje učinkovitosti cijele organizacije. Unutar ovog Programa s aspekta upravljanja ljudskim resursima, cilj je izvrsne zaposlenike educirati, mentorirati i osnažiti njihove kompetencije u iniciranju i upravljanju promjenama, kako bi se osigurao održivi rast u konkurentskom okruženju.

U HPB-u sve više jača kompetencijski pristup te je tako u 2018. godini naglasak bio i na unapređenju modela stručnih i osobnih kompetencija. Razvoj i unapređenje kompetencijskog modela u velikoj mjeri temelji se na suradnji s najuspješnijim zaposlenicima iz pojedinih poslovnih područja. Cilj je, uz podršku HR-a, zaposlenicima dati mogućnost sudjelovanja u izradi kompetencija ključnih za njihovo radno mjesto kako bi se osigurala bolja osnova za sve HR procese - od zapošljavanja, planiranja razvojnih potreba, upravljanja učinkom i prepoznavanja izvrsnih zaposlenika, upravljanja talentima i planiranja nasljednika te zadržavanja ključnih zaposlenika. Uz kompetencijski model razvijaju se i procesi koji potiču kulturu kontinuiranog davanja i primanja povratnih informacija, što pomaže brzoj prilagodbi dinamičnom tržištu.

Provedeno je i niz inicijativa usmjerenih na osiguravanje zadovoljstva zaposlenika HPB-a, kao što je subvencioniranje sportskih i kulturnih aktivnosti, poseban program zdravstvenog osiguranja te klizno radno vrijeme za lakše usklađivanje privatnog i poslovnog života. Također, kako bi se zaposlenici uvijek osjećali slobodni sugerirati unapređenja u radu tvrtke, u HPB-u snažno potiču dvosmjernu komunikaciju te je omogućena direktna komunikacija s predsjednikom Uprave.

Tomislav Vuić, predsjednik Uprave HPB-a i Ana Đidara, direktorica Ureda za upravljanje ljudskim resursom su primili Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

- Ponosni smo sto je prepoznata izvrsnost u procesima upravljanja ljudskim potencijalima u HPB- u. Svakako nam je cilj i dalje unapređivati naše HR procese, s obzirom na važnost i zahtjevnost upravljanja ljudskim potencijalnima u vrlo dinamičnom i sve kompleksnijem tržišnom okruženju, istaknula je Ana Đidara, direktorica Ureda za upravljanje ljudskim resursom.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

18. travanj 2024 00:42