Ukratko
StoryEditor

Investicijom većom od 45 milijuna eura sačuvani krunski dragulji dalmatinske obale

29. Lipanj 2022.

Bluesun Hotels & Resorts, hotelski lanac smješten u Dalmaciji, na najljepšim hrvatskim plažama i jedan od vodećih hrvatskih hotelskih lanaca s nekretninama na vrhunskim lokacijama u Brelima i Tučepima na Makarskoj rivijeri, Bolu i Supetru na otoku Braču te u Starigrad-Paklenici, u novu turističku sezonu ulazi u punoj spremi.

Naime, pred sezonu 2022. uloženo je u 6 nekretnina u portfelju: Bluesun Hotel Elaphusa, Bluesun Hotel Borak, Bluesun Holiday Village Bonaca u Bolu na Braču, Bluesun Hotel Maestral i Bluesun Hotel Soline u Brelima i Residence Kaštelet u Tučepima. Ovom investicijom renovirano je gotovo 800 soba u manje od 6 mjeseci, a samo ulaganje je vrijedno više od 45 milijuna eura, od građevinskih radova do poboljšanja u IT-ju.

Obnova je opstala tijekom COVID-a, inflacije, geopolitičke pobune i drugih izazova koje su svi uključeni trebali izdržati. Neki od tih izazova i dalje su aktualni i značajni.

Kod uređenja hotela  Maestral detaljna je pažnja posvećena očuvanju arhitekture - do te mjere da se usko surađivalo s konzervatorima kako bi se izbjeglo interveniranje u povijesnu i amblemsku arhitekturu.

- Kao hotelska grupa s više od 60 hotela, s ponosom pridonosimo povijesnoj ljepoti hrvatske obale. Sjajno se nadopunjujemo, što nam omogućuje da doprinesemo dugogodišnjoj profinjenosti i luksuzu. Volimo to što radimo i nastojimo iznenaditi naše goste udobnošću i luksuzom. Zahvaljujemo nadležnim tijelima i našim gostima na ukazanom povjerenju. Hvala i našem izvrsnom timu; uspjeli su - rekao je Mohamed Ali Rashed Alabbar, predsjednik Nadzornog odbora društva Sunce Hoteli.

Važno je naglasiti da su sve investicijske radove obavljale lokalne građevinske tvrtke, budući da investitor vjeruje kako je važno usredotočiti se na  lokalne talente koji najbolje razumiju okruženje.

Ana Habijanec, član Uprave za razvoj tvrtke Radnik d.d. izjavila je da je suradnja s Bluesun hotelima  započela je na projektu rekonstrukcije, odnosno preuređenja hotela Soline u Brelima. Projekt je trajao od listopada 2021. godine do svibnja 2022. godine, a unatoč mnogim izazovima u izvedbi, investitor je sa svojim timom rješavao probleme i osigurao rješenja kako bi se radovi mogli uspješno privesti kraju.

Član uprave Kamgrada, glavnog izvođača triju hotela: Bluesun hotel Elaphusa, Bluesun hotel Borak, Bluesun Holiday Village Bonaca,  Domagoj Kamenski, napomenuo je da su konstruktivnim i partnerskim pristupom uspjeli završiti rekonstrukciju petstotinjak smještajnih jedinica u vrlo kratkom roku, unatoč objektivnim poteškoćama koje su se očitovale kroz narušene opskrbne lance i manjak kvalificirane radne snage.

image
foto

Glavni projektant i stručni nadzor na projektima Soline, Kaštelet, Maestral, Borak i Bonaca, izvela je tvrtka Stabilnost d.o.o., a Marija Barišić, CEO izjavila je kako je zadovoljstvo surađivati na tako izazovnim projektima na kojima ne izostaje uspjeh, prije svega radi pouzdanosti investitora, dosljednosti i predanog pristupa poslu, a Siniša Krekić, vlasnik tvrtke Krekić - Avangard glavni izvođač na Bluesun hotelu Maestral i Residence Kaštelet izrazio je zadovoljstvo zbog  višegodišnjeg partnerstva, koje  dokazuje da je uzajaman profesionalni odnos čvrst temelj svakog posla.

- Našom investicijom odajemo počast ljudima, lokalnom gospodarstvu, zajednici, povijesti i uvijek besprijekornoj jadranskoj obali. Najiskrenije hvala našim partnerima i našem iznimnom timu koji su nas doveli tu gdje smo danas. Ono što smo postigli je zaista nevjerojatno - rekao je Mubarak Al-Khalifa, predsjednik Uprave Sunce Hotels.

- Sačuvajmo ove krunske dragulje i nadogradimo ih kako bismo poboljšali iskustvo naših gostiju – ne samo u hotelima Bluesun Hotels & Resorts – već i na rivijeri - poručuju iz Bluesun Hotels & Resorts.

19. travanj 2024 18:25