Ukratko
StoryEditor

Ispravak informacija iznijetih u članku "Đikić doveo Plenkoviću znanstveni ‘dream team’. Uzaludno, čini se…"

05. Veljača 2018.

"1. veljače na portalu tjednika Lider objavljen je tekst autora Miodraga Šajatovića pod naslovom Đikić doveo Plenkoviću znanstveni ‘dream team’. Uzaludno, čini se…‘

Prije svega u ime rektorice Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Prijić-Samaržije želimo Vama i autoru teksta zahvaliti na objavi vijesti i komentaru vezanom uz osnivanje Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta kojeg čine ugledni znanstvenici s raznim europskih i američkih institucija.

Međutim, sukladno Zakonu o medijima, moramo zatražiti ispravak jednog dijela netočnog navoda u tekstu i to: Na dolazak u Rijeku nagovorio ih je ‘selektor i igrač’ prof. dr. sc. Ivan Đikić sa Sveučilišta u Frankfurtu. Ekipa u kojoj će spomenuta desetorka igrati zove se Međunarodni znanstveni savjet.

Naime, u odabiru i predlaganju članova Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta u Rijeci sudjelovala je Uprava Sveučilišta u Rijeci, profesor Ivan Đikić nije sudjelovao u postupku predlaganja niti komuniciranja s članovima Savjeta. Uvaženi profesor Ivan Đikić ravnopravni je član Savjeta, a ne ‘selektor‘, kako je to navedeno u citiranom tekstu.

Poštujući subjektivne stavove autora i pravo novinara na istraživanje stajališta, ljubazno Vas molimo za ispravak gore navedene informacije budući da ne želimo dovesti niti jednog člana Međunarodnog znanstvenog savjeta u neugodan položaj niti ih opteretiti političkih konotacijama", stoji u zahtjevu za ispravak informacija.

20. travanj 2024 03:40