Ukratko
StoryEditor

Kempinski Hotel Adriatic uložio oko pola milijuna eura u solarne panele

01. Rujan 2022.

Kempinski Hotel Adriatic ide u korak s globalnim trendovima koji potiču proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora. Imajući na umu povećanu potražnju na tržištu uz istovremenu zaštitu okoliša, Kempinski Hotel Adriatic je uveo solarne panele za proizvodnju električne energije. Ulaganje u solarne panele je siguran, ekološki održiv način proizvodnje energije, navodi se u priopćenju, a korištenje prirodnih izvora je u skladu s ekološkim standardima te se ne zagađuje okoliš.

Visina investicije u projekt iznosi oko pola milijuna eura te iz hotela očekuju povrat uloženih sredstava u najkraćem roku uzimajući u obzir geografski položaj i klimu. Ukupna snaga solarne elektrane iznosi 400 kWp s tendencijom da se u budućnosti ostvari i preko 600 kW. Solarni paneli su strateški postavljeni na hotelu, kongresnom centru te na Kempinski vilama u cilju prikupljanja što veće količine energije.

Od prvog srpnja ove godine Kempinski Hotel Adriatic i svi objekti u sklopu Resorta dio su programa ‘ZelEn - prijatelj prirode‘, te od opskrbljivača primaju isključivo električnu energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora. Na taj način koriste svaku mogućnost ostvarivanja izvrsnosti u svakom segmentu poslovanju, održivom razvoju te kontinuiranom provođenju i unapređivanju dobre prakse gospodarenja resursima, energetske učinkovitosti i očuvanju prirode. Kempinski Hotel Adriatic oduvijek nastoji primjenjivati ekološki održiva rješenja, te osim posljednjeg investiranja u solarne panele iz hotela naglašavaju da za navodnjavanje natjecateljskog golf igrališta sa 18 rupa koriste vodu iz umjetnog jezera koji se puni kišnicom te se nadopunjava vodom iz podzemlja temeljem koncesija prema ukazanoj potrebi.

U Kempinski Hotelu Adriatic prepoznaju važnost ekološke održivosti te u skladu s tim nastoje razvijati svoje poslovanje. S obzirom na trenutnu globalnu situaciju, naglasak na ekološkoj održivosti je sve jači.

- Potaknuti globalnim trendovima ovom investicijom odlučili smo uložiti u dugoročni razvoj i na najbolji mogući način iskoristiti položaj našega hotela uz istovremenu zaštitu prirodnih bogatstava koji nas okružuju. Ovim projektom želimo se pozicionirati kao jedan od vodećih pokretača ekološke osviještenosti u sektoru hotelijerstva i turizma - poručuje general manager Kempinski Hotela Adriatic Željko Stašević

Postavljanje solarnih panela pridonosi i smanjenju troškova operativnog poslovanja hotela. Budući da se energija dobiva iz obnovljivih izvora smanjuju se ukupni troškovi potrošene energije u hotelu, a s obzirom na koronavirus i ekonomsku krizu koji su pogodili svijet, ova investicija mnogo znači i za budućnost poslovanja hotela i održivi razvoj.

image
foto
13. travanj 2024 10:49