Ukratko
StoryEditor

Montcogim - Plinara uspješno privela kraju strateški projekt za revitalizaciju industrijske zone Sisak

12. Listopad 2023.
Dean Gnjidić, direktor energetskih mreža E.ON-a Hrvatska i direktor Montcogim - Plinare

Montcogim - Plinara, dio E.ON Hrvatska grupe, obilježila je proširenje distribucijske mreže na području Grada Siska te završetak izgradnje novog plinovoda u industrijskoj zoni Grada. Ovim projektom Montcogim - Plinara u potpunosti je preuzela sve poslove distribucije prirodnog plina na području Grada Siska, čime je osiguran kontinuitet i kvalitetna opskrba prirodnim plinom za stanovnike i tvrtke ovog dijela Hrvatske.

Ukupna vrijednost investicije iznosi dva milijuna eura, čime se značajno unaprjeđuje energetska infrastruktura uz proširenje postojeće industrijske zone Grada. Ovim projektom revitalizira se industrijska zona Grada i stvaraju povoljni uvjeti za privlačenje novih investitora uz značajno povećanje tržišne konkurentnosti tvrtki koje posluju u Sisku i županiji.

- Ovaj projekt je rezultat povjerenja naših korisnika i dobre suradnje s gradskim i županijskim vlastima koje su prepoznale njegovu važnost  te važnost ulaganja u energetsku infrastrukturu kao poticaj za širenje industrijske zone Grada. Lokalnim poduzetnicima sada se nudi mogućnost priključivanja na stabilnu i sigurnu distribucijsku mrežu. Iznimno smo ponosni na naše dosadašnje projekte na svim našim distribucijskim područjima kojima dokazujemo da smo pouzdan partner koji je spreman i dalje ulagati u prijeko potrebne distribucijske mreže te pratiti daljnji razvoj i potrebe naših korisnika i partnera. Do sad smo u mrežu investirali ukupno sedam milijuna eura, a taj iznos namjeravamo povećati u sljedećem investicijskom razdoblju - izjavio je Dean Gnjidić, direktor energetskih mreža E.ON-a Hrvatska i direktor Montcogim - Plinare.

- Ponosan sam na ovaj projekt koji je još jedna potvrda da doista poslujemo u skladu s našom strategijom i obećanjem našim korisnicima. Kao energetska tvrtka imamo važnu ulogu u pružanju stabilne i sigurne distribucije energije nužne za neprekinuto poslovanje naših korisnika, kao i u daljnjem razvoju distribucijskih mreža, kako bismo potaknuli razvoj područja na kojima imamo koncesije. Međutim, taj zadatak ne ovisi isključivo o nama, već je to zadatak društva u cjelini. Mi u E.ON-u, snažnoj energetskoj kompaniji, spremni smo biti partner svim ključnim dionicima, no ambiciozni planovi rasta na dobrobit cijelog društva, mogući su isključivo kroz suradnju svih dionika - poručio je Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON Hrvatska.

Montcogim - Plinara planira daljnja ulaganja u razvoj distribucije plina unutar industrijske zone u Sisku i novih područja, što će biti praćeno i povećanjem kapaciteta mjerno-redukcijske stanice kako bi se osigurala veća fleksibilnost i pouzdanost opskrbe.

26. travanj 2024 22:45