Ukratko
StoryEditor

Novi koncepti i rekordne brojke: Više od tisuću sudionika na Danima karijera RIT Croatia

27. Ožujak 2018.

Dani karijera, jedno od najvažnijih događanja na RIT Croatia, obilježili su veljaču i ožujak na kampusima američkog koledža. Career Education Day (Dan karijera) sastavni je dio obrazovanja RIT Croatia i svojevrsna platforma za networking studenata s budućim poslodavcima. Ovogodišnji eventi održali su se 28. veljače u Dubrovniku te 22. ožujka u Zagrebu.

Uz nezaobilazne intervjue s poslodavcima te popularne panele, ove godine je program radionica za studente bio prilagođen svakoj pojedinoj godini studija. Tako su primjerice studenti prve godine slušali o tome kako se pripremiti za intervju s poslodavcem, dok su studenti završne godine sa stručnjacima za ljudske resurse imali priliku razgovarati o tome kako kako s poslodavcem pregovarati o ugovoru o zaposlenju, beneficijama i plaći.

RIT Croatia je prvi na ovim prostorima uveo Dan karijera kao sastavni dio nastave za svoje studente. Ovogodišnji koncept networkinga, radionica i prezentacija u potpunosti je prilagođen znanjima i potrebama studenata pojedinih godina studija; na Danima karijera studentima su se predstavile čak 73 kompanije!

Najvažniji dio Dana karijera svakako su intervjui poslodavaca sa studentima i razgovori o mogućim stručnim praksama i zaposlenjima. Neki studenti iskoristili su networking kako bi svoje vlastite projekte i poslovne ideje prezentirali poslodavcima.

„Znanja i vještine koje studenti nose sa sobom imaju najvažniju ulogu u pronalasku zaposlenja i razvijanju karijere. Vještine prezentiranja, pregovaranja i rješavanja problema neke su od bitnih stavki o kojima uče studenti na RIT Croatia. Moja iskustva u radu sa studentima RIT Croatia su samo pozitivna; svi studenti koje smo mi zaposlili uistinu posjeduju navedene vještine, a kasnije je na poslodavcu da ih razvija u pravom smjeru“, izjavio je gdin. Leonardo Buzov Vulas, direktor prodaje i marketinga, Sheraton Dubrovnik Riviera Hotels.

Na ovogodišnjim Dani karijera postignuti s izvrsni rezultati: događanja je pohodilo više od 1000 sudionika, a studentima su se predstavile čak 73 kompanije! Neki od njih, poput investicijskih bankara Morgan Stanley na događanje su doputovali čak iz Budimpešte kako bi razgovarali sa studentima.

Zanimljiva je činjenica da je, kad se u obzir uzmu svi diplomanti RIT Croatia i odrađeni sati prakse dosad, odrađeno više od 350 godina stručne prakse i to za više od 3500 kompanija! Uz takav pristup i fokus na primijenjeno znanje, ne čudi što studenti RIT-a posao nalaze još za vrijeme studija.

27. travanj 2024 17:52