Ukratko
StoryEditor

Novi Peugeot 408 - Neočekivan u svakom pogledu

27. Rujan 2023.
PEUGEOT 408

Peugeot 408 predstavlja novitet u automobilskom svijetu, mijenja dosadašnja pravila i pomiče granice.

Pažljivo osmišljen od Peugeot dizajnera, ovaj model postavlja novi standard u C-segmentu, sa svojom jedinstvenom fastback siluetom koja donosi svježu dozu elegancije i šarma. Ovaj revolucionarni fastback uvodi novu perspektivu na tržište, izdvajajući se svojom mačkastom elegancijom i tehnološkom briljantnošću. PEUGEOT 408 temelji se na inteligentnoj elektrifikaciji i učinkovitosti, dok napredne tehnologije unutar vozila bude emocije vozača te osiguravaju besprijekoran užitak u vožnji i intuitivno upravljanje.

- Novi Peugeot 408 nadmašuje sva očekivanja. Dizajniran je za sve ljude koji cijene eleganciju, tehnologiju i izvrsnu učinkovitost. Vjerujemo da će osvojiti srca mnogih vozača diljem svijeta - izjavio je predsjednik i izvršni direktor Groupe PSA, Jean-Philippe Imparato.

Peugeot 408 zrači elegancijom koja oduzima dah. Ističe se svojom dinamičnom fastback siluetom, oštrim linijama i gracioznom pojavom. Od prednje maske u boji karoserije s novim logom marke Peugeot pa sve do nevjerojatnih 20-inčnih naplataka, ovaj automobil simbol je nepogrešivog stila.

image

PEUGEOT 408

foto

Novi Peugeot 408 odražava vrijednosti i interese progresivnog društva. Njegovi kupci aktivno sudjeluju u energetskoj tranziciji, bez žrtvovanja trenutaka pravog užitka vožnje. U potrazi za inovacijama, oni cijene kreativnost i hrabrost novih kombinacija koje se ne uklapaju u ustaljene kategorije.

Novi Peugeot 408 biraju vozači za svoje osobne potrebe, ali i za poslovne avanture. Peugeot 408 nudi izbor iz široke lepeze želja i potreba koje se često međusobno nadopunjuju. Dok jedni teže prelasku u viši C-segment i traže prostrano vozilo koje će ispuniti sve njihove potrebe, drugi žude za siluetom koja je originalna i inovativna, daleko izvan okvira uobičajenih kompaktnih SUV modela.

Kupci Peugeot 408 dijele strast prema izuzetnom iskustvu vožnje, bilo da je riječ o svakodnevnoj upotrebi ili dužim i udobnim putovanjima u društvu, Peugeot 408 uvijek pruža vrhunsku vožnju.

Prostranost je ključna karakteristika Peugeot 408, s međuosovinskim razmakom od 2,79 metara koji pruža putnicima 188 mm prostora za noge. Prtljažnik nudi čak 536 litara prostora, a stražnja sjedala se mogu preklopiti za dodatni prostor od 1611 litara. S visinom od 1,48 metara, Peugeot 408 ostavlja snažan aerodinamički dojam.

image

PEUGEOT 408

foto

U interijeru novog Peugeot 408 dominira Peugeot i-Cockpit, koji nudi intuitivan nadzor i povezivost. S najnovijim tehnologijama za olakšavanje vožnje i putovanja, svaka vožnja postaje užitak.

Sustavi za pomoć u vožnji koriste šest kamera i devet radara kako bi osigurali sigurnost i bezbrižnost vozača. Peugeot 408 nudi prilagodljiv regulator brzine s funkcijom Stop&Go, tehnologiju Night Vision koja prepoznaje potencijalne opasnosti u mraku, sustav za nadzor mrtvog kuta i upozorenje na promet iza vas.

Novi Peugeot 408 nudi izvrsnost u svakom pogledu, pa tako i u povezanosti. Napredni sustav Peugeot i-Connect objedinjuje najbolje od pametnih telefona i automobila. Prikaz zaslona pametnih telefona na zaslonu sustava sada je bežičan, a automobil podržava čak dvije Bluetooth veze. Peugeot 408 opremljen je snažnim povezanim navigacijskim sustavom TomTom i funkcijom prepoznavanja glasovnih naredbi.

image

PEUGEOT 408

foto

Peugeot 408 dolazi s raznovrsnom ponudom motora, uključujući plug-in hibridne opcije snage 180 i 225 KS, te benzinsku inačicu sa 130 KS. Svi motori su upareni s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem EAT8. Uskoro će biti dostupna i potpuno električna verzija. Ozbiljna pozornost posvećena je učinkovitosti vozila, od aerodinamike do konstrukcije karoserije, što rezultira iznimno niskom potrošnjom goriva i emisijama CO2.

Novi Peugeot 408 donosi novo iskustvo vožnje koje kombinira eleganciju, tehnologiju i učinkovitost.

image

PEUGEOT 408

foto

Saznajte više o ovom uzbudljivom novom modelu na peugeot.hr ili u najbližem Peugeot salonu.

26. travanj 2024 23:57