Ukratko
StoryEditor

Podatkovni centri u proizvodnji

12. Prosinac 2022.

Optimizacija razmjene podataka o proizvodnji od ključne je važnosti za planiranje prekida opskrbnog lanca, širenje operacija ili tržišta te zajednička ulaganja. Podatkovni centri Digital Realtyja mogu pomoći proizvodnim tvrtkama da svoje podatke o proizvodnji pretvore u temelj digitalne transformacije

Podaci su centar globalnog poslovanja.

Do 2024. godine, globalni proizvođači koji se između ostalih nalaze i na Forbes 2000 godišnjoj rang listi najvećih svjetskih kompanija suočit će se s ubrzanjem intenziteta gravitacije podataka. Očekivana godišnja stopa rasta intenziteta na globalnoj razini je 144 posto.

Ova eksplozija rasta podataka proizlazi iz potrebe za sudjelovanjem u Industrial Internet of Things (IIoT), kako bi proizvodna tvrtka bila u stanju natjecati se s uslugama izravno kod potrošača, kao i dizajnirati transparentnost opskrbnog lanca. Svi takvi zahtjevi rezultiraju povećanjem broja izvora podataka koji sudjeluju u razmjeni podataka o proizvodnji.

Kako bi postigao ravnotežu gravitacije podataka, IIoT ekosustav mora djelovati sveprisutno i na zahtjev. Inteligencija u stvarnom vremenu koristit će se za promjenu načina na koji proizvodne tvrtke stvaraju i isporučuju vrijednosti, kako bi najbolje služile klijentima, partnerima i zaposlenicima na što više zajedničkih točaka poslovanja.

IIoT u proizvodnji zahtijeva poseban pristup svim podacima. Prilikom izlaska na nova tržišta, važno je uzeti u obzir pružatelje usluga u cloud-u te ostalog sadržaja. Također je važan fokus na pristup korisničkim uređajima na njihovim točkama prisutnosti putem pružatelja mrežnih usluga. Sama sredina, u kojoj se nalazi središte za razmjenu podataka, bit će neutralno i sigurno mjesto susreta koje će povezivati ove podatkovne zajednice.

Pokrivenost, povezivost, kapacitet i kontrola Digital Realtyja omogućuju njegovim klijentima, proizvodnim tvrtkama brze poslovne procese. Za to vrijeme, klijenti Digital Realtyja dizajniraju dugoročne strategije koje će služiti svim timovima. Podatkovna platforma Digital Realtyja temeljena na više od 300 data centara diljem svijeta, uključujući i data centar u Zagrebu, osmišljena za rješavanje gravitacije podataka, zaštitu podataka u blizini klijenata te provođenje IIoT dizajna.

Zabrinutost u vezi s klimatskim promjenama i njihovim utjecajem na okoliš i dalje tjera proizvođače na stvaranje održivih rješenja. Digital Realty podržao je prioritete svojih klijenata postizanjem 100 posto pokrivenosti obnovljivih izvora na lokacijama u USA i Europi. Neovisni postupak ocjenjivanja kriterija najbolje prakse tvrtke Frost & Sullivan, prepoznao je 2021. Digital Realty kao tvrtku godine u kategoriji pružatelja usluga podatkovnih centara u Sjevernoj Americi.

Kako Digital Realty omogućuje centre razmjene podataka za sektor proizvodnje?

  • Sigurni i sa standardima usklađeni data centri u više od 50 metro-lokacija
  • Mreže visokih performansi diljem svijeta
  • 100 posto pokrivenost obnovljivih izvora na američkom i europskim tržištima
16. travanj 2024 06:13