Ukratko
StoryEditor

Poslodavac Partner: uručeno 13 certifikata tvrtkama Fortenova grupe

19. Svibanj 2023.

Čak 13 tvrtki Fortenova grupe primilo je certifikat Poslodavac Partner za 2022. godinu i time dokazalo izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikatom Poslodavac Partner stručnjaci SELECTIO Grupe više od 18 godina uspoređuju domaće HR prakse s globalnim trendovima, čime unaprjeđuju standarde u upravljanju ljudskim potencijalima te promiču prakse koje predstavljaju primjer izvrsnosti u HR-u.

U Fortenova grupi kontinuirano ulažu u razvoj i unaprjeđenje HR procesa, a to i dokazuju sve većim brojem tvrtki Grupe koje su pokazale odlične rezultate prolaskom kroz detaljnu evaluaciju sustava upravljanja ljudskim resursima kojom se ocjenjuju prakse poslodavca i iskustvo zaposlenika u sedam ključnih područja i 40 tema.

Proces recertifikacije uspješno je prošlo pet tvrtki - Konzum, Pik Vrbovec, Jamnica, mStart i Fortenova grupa d.d., dok je certifikaciju prvi puta visoke Poslodavac Partner standarde doseglo i novih osam tvrtki - Mercator-Srbija, Mg Mivela, Roto dinamic, Zvijezda, Dijamant, Belje, Pik Vinkovci i Vupik.

– Kad toliko različitih kompanija iz jedne Grupe dobije vanjsku stručnu potvrdu da su standardi koje primjenjuju u poslovanju na najvišoj razini, to je razlog za ponos i dokaz da su naše interne spone sve jače. Međutim, zbog stanja na tržištu rada s kojim se već nekoliko godina suočavaju poslodavci na svim tržištima, ova certifikacija za nas ima posebnu težinu jer nosi veliki pozitivni odjek i priznanje. Imati zadovoljne i motivirane zaposlenike i stimulativne radne sredine, stvarati i održavati taj partnerski odnos danas predstavlja jednu od ključnih konkurentskih prednosti poslodavaca. Ujedno, to znači i pozitivno utjecati na cijeli niz procesa u našem regionalnom okruženju, što je i temeljna pretpostavka dugoročne održivosti – rekao je prilikom svečane dodjele certifikata Poslodavac Partner, Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

– Ovo je zaista vrijedno priznanje svim dosadašnjim inicijativama koje se na području razvoja ljudskih potencijala provode u kompanijama Fortenova grupe i svim timovima koji na tome predano rade. Osim što pokazuju da poslovanje kompanija ide u pravom smjeru i da se kontinuirano osnažuje utjecaj zaposlenika na rast organizacija, priznanja su ujedno i značajna motivacija da, stavljajući zaposlenike u fokus našeg poslovanja, nastavimo biti primjerom dobre prakse ostalim kompanijama u regiji – dodala je Gordana Fabris, direktorica Ljudskih potencijala Fortenova grupe.

– Zadovoljstvo je pratiti Fortenova grupu kroz zadnje tri godine, od kad se prva tvrtka iz grupacije uključila u procjenu kvalitete upravljanja ljudskim resursima. Danas trinaest nositeljica certifikata broji preko 26500 zaposlenika čime, ne samo da utječu na hrvatsko i gospodarstvo regije, nego i na kvalitetu mnogih radnih okruženja. Tvrtke Fortenova grupe posebno se ističu kvalitetom procesa zapošljavanja, uvođenjem novih zaposlenika u posao te razvojem zaposlenika kroz interne akademije s impresivnom tradicijom. Veselimo se budućim uspjesima članica Fortenova grupe – izjavila je Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner.

Metodologija certifikata Poslodavac Partner osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira. U prošlogodišnju reviziju je uključeno više od 50 vrhunskih HR stručnjaka, a standardi su definirani po uzoru na najbolje svjetske HR prakse.  

Danas je Poslodavac Partner proveden u više od 200 organizacija iz preko 50 zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti HR odjela čime je on postao puno više od priznanja. 

25. travanj 2024 04:49