Ukratko
StoryEditor

Poslovna moda za muškarce – što odjenuti na poslovni sastanak?

17. Ožujak 2022.
Bez obzira na to spremate li se za važni poslovni sastanak s vašim poslodavcem ili klijentom kojeg želite impresionirati, uvijek je važno prigodno se odjenuti

Odjeća može puno toga reći, a najmanje bismo željeli da na poslovnom sastanku netko pomisli kako smo nezainteresirani. S obzirom na to da postoje formalni i neformalni poslovni sastanci, bitno je znati što točno odjenuti jer u suprotnom, umjesto priželjkivanog uspješnog sastanka može doći do onog ispunjenog neugodnim trenutcima. Stoga, ako želite da svaki vaš sastanak prođe u najboljem redu, pročitajte što stručnjaci govore o tome što točno odjenuti.

Kako se odjenuti za casual poslovni sastanak?

Dok u nekim tvrtkama casual poslovni sastanak podrazumijeva nošenje casual odjeće poput traperica i majica, one druge mogu očekivati od vas da je pojavite u odijelu. Stoga, kako ne bi bilo zabune, slijedite opća pravila iz nastavka teksta.

  1. Iako nije neophodno nositi muški blejzer na ovakvim sastancima, isti ipak može dodati određenu dozu stila. Za najbolje rezultate odjenite jednobojni blejzer u tamnoplavoj ili crnoj boji.
  2. Čak i tijekom opuštenih poslovnih sastanaka košulje su jednostavno 'must have'. Zakopčajte dugmeta i uvucite je u hlače.
  3. Chino https://answear.hr/k/muskarci/odjeca/hlace su sasvim u redu za ovakve prigode. Možete odjenuti i traperice koje će malo razbiti taj službeni outfit.
  4. Nećete pogriješiti ako obujete chelsea čizme ili brogue model od antilopa. Na traperice će vam bolje pristajati crne kožne tenisice.
  5. Tijekom hladnih mjeseci slobodno navucite pernatu jaknu ili kaput. Razne modele pernatica potražite na https://answear.hr/.  

Što nositi za službeni poslovni sastanak?

Kad se spremate za ovakav događaj, imajte na umu to da ne biste trebali nositi ono što inače nosite svakodnevno. Dakle, iz cijele priče izbacite traperice i tenisice, a o hlačama i košulji ćemo još porazgovarati. Za početak odaberite bijelu košulju na kopčanje koja u ovakvim situacijama izlazi kao pobjednik. Ako se odlučite za odijelo, vodite računa o tome da je izrađeno od visokokvalitetnih materijala kako vam se ne bi dogodila nezgoda s pucanjem šavova. Slobodni ste birati između dvodijelnog ili trodijelnog odijela, onog koje vam najbolje odgovara. I jedna i druga vrsta odijela dostupna je na https://answear.hr/.  

Kako biste svoj poslovni stajling podigli na višu razinu, odaberite kravatu ili se odlučite za kožni remen ili čak ručni sat. Nemojte sve samo 'nabacati' na sebe, jer manje je više. Na kraju ne zaboravite na crne ili smeđe lakirane cipele, ovisno o boji hlača. Imajte na umu i to da boja remena uvijek treba biti usklađena s bojom obuće.

image
foto

Jednobojna ili karirana košulja – koju odabrati?

Tržište je preplavljeno raznovrsnim modelima muških košulja, tako da je u ponekim situacijama pravi problem pronaći onu koja bi najbolje odgovarala u određenim situacijama. Na online trgovini answear.hr potražite muške košulje za sve prigode. Osim elegantnih jednobojnih modela izrađenih od pamuka, lana ili viskoze preko košulja s uzorcima pa sve do traper košulja koje su ponovno osvojile modne piste. Za službene sastanke birajte jednobojne košulje s klasičnim ovratnikom, a one s uzorcima ostavite za casual druženja. Ako ih uspješno uskladite s ostatkom odjevne kombinacije, možete ih odjenuti i na svečane događaje.

25. travanj 2024 17:15