Ukratko
StoryEditor

Sredinom rujna održava se veliki donatorski koncert za dječju onkologiju u Klaićevoj

02. Kolovoz 2024.
Al Bano

Veliki donatorski koncert za dječju onkologiju u Klaićevoj uz nastup karizmatičnog Al Bana i goste Anu Rucner, Gudački kvartet Rucner i Marka Duvnjaka održat će se 15. rujna 2024. godine s početkom u 21 sat u Laubi, zagrebačkoj kući za ljude i umjetnost.

Neponovljivi Al Bano, rođen kao Albano Antonio Carrisi, talijanski je tenor i glumac s karijerom koja traje sedam desetljeća tijekom kojih je prodao više od 25 milijuna ploča diljem svijeta. Njegov glas, raspona četiri i pol oktave, te suradnja s Rominom Power, kćeri holivudskog glumca Tyrone Powera, donijeli su mu svjetsku slavu. Poznat po svom opernom stilu pjevanja u pop, rock i italo disco žanrovima, Al Bano osvaja publiku diljem svijeta s naglaskom na glavni glas i minimalnom upotrebom falseta. Do 2023. godine sudjelovao je u čak petnaest izdanja Sanremo Music Festivala, izjednačivši rekord po broju sudjelovanja, uključujući pobjedu u duetu s Power 1984. godine. Stoga, zasluženo nosi lentu kao jednog od najprepoznatljivijih talijanskih pjevača na svijetu.

Poznat je po mnogim hitovima koji su obilježili njegovu karijeru, uključujući bezvremenske pjesme poput "Felicità", "Ci sarà", "Nostalgia Canaglia", "E’ la mia vita", "Felicità", "Angeli"  i "Sharazan." Njegova glazbena ekspresija oduševljava i osvaja, a publika će zasigurno biti očarana njegovim izvedbama. Al Bano će, svojom neosporivom karizmom i nevjerojatnim glasom, donijeti čaroliju na pozornicu Laube, stvarajući večer koja će se dugo pamtiti.

Ana Rucner, svjetski poznata violončelistica, ističe se svojom strastvenom izvedbom i inovativnim pristupom klasičnoj glazbi. Njezin energični stil i tehnička virtuoznost ostavljaju publiku bez daha, čineći svaki nastup nezaboravnim. Gudački kvartet Rucner oduševljava slušatelje svojim besprijekornim muziciranjem i emotivnim izvedbama. Njihova sposobnost da stvore intimnu atmosferu i prenesu duboke emocije kroz glazbu čini ih jednim od najcjenjenijih kvarteta na sceni. Marko Duvnjak, talentirani bubnjar, donosi ritam i dinamiku svakom nastupu. Njegova preciznost i osjećaj za glazbu čine ga izuzetnim glazbenikom koji svojim izvedbama dodaje posebnu energiju i životnost.

Oni su se zajedno s organizatorom Art Hillom, event management agencijom, udružili u filantropsku inicijativu kojom će se prikupiti sredstva za dječju onkologiju u Klaićevoj bolnici. Sudjelovanjem na koncertu, posjetitelji će imati priliku podržati važno humanitarno djelo te uživati u nezaboravnom glazbenom doživljaju.

23. kolovoz 2024 22:41