Ukratko
StoryEditor

Studenac i Wolt otvaraju prvi ‘dark store‘ u Hrvatskoj

07. Srpanj 2022.
Nina Mimica

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, i Wolt, jedna od vodećih europskih platformi za dostave, sklopili su ugovor o suradnji te pokreću  zajedničke online prodavaonice zatvorenog tipa (dark stores) što je prva suradnja takve vrste u Hrvatskoj. Otvorenja prvih prodavaonica u Splitu i Zagrebu predviđena su za kraj srpnja te kolovoz.

Koncept dark store podrazumijeva da kupci mogu naručiti proizvode isključivo putem platforme za dostavu, u ovom slučaju Wolt aplikacije. Studenac u partnerstvu osigurava proizvode  i opremu, dok su logistika i dostava robe u nadležnosti Wolta.

- Ponosni smo na suradnju Studenca i Wolta, posebice jer je to prva ovakve vrste u Hrvatskoj, između maloprodajnog lanca i tvrtke za online dostavu. Suradnja ujedno osnažuje suvremena tržišna kretanja udružujući nas kao jedne od vodećih sektorskih subjekata u svojim područjima poslovanja. Naime, nakon što je Studenac od 2018. godine gotovo utrostručio veličinu prodajne mreže i prešao brojku od 1000 prodavaonica diljem Hrvatske, više nego ikada postali smo svjesni kako moramo iskoristiti sve prednosti digitalnih tehnologija da bismo našim kupcima pružili veću vrijednost, a partnerstvom s Woltom idemo upravo u tom smjeru. Nastavljamo tako s ulaganjem u inovativnosti poslovanja i razvoj te aktivno osluškujemo dinamično tržište i tražimo prilike kako bismo čim uspješnije odgovorili na potrebe naših kupaca. Ujedno težimo tome da brojnim aktivnostima, poput Programa vjernosti 'Moj  Studenac' njegujemo kvalitetne  odnose s našim dosadašnjim vjernim kupcima te gradimo povjerenje s novima. U Studencu naglasak stavljamo na izvrsnosti  i predanosti u odnosu s kupcima, njihovom zadovoljstvu te ugodnom i pozitivnom iskustvu u kupnji - izjavila je Nina Mimica, direktorica Sektora marketinga u Studencu

Kompanije u suradnji preklapaju svoje ključne djelatnosti,  kako bi zajedničkim snagama udovoljile zahtjevima svojih suvremenih kupaca i suvremenog poslovanja. Dosadašnja uspješna suradnja proširena je ovim unaprijeđenim konceptom kako bi se kupcima pružila kvaliteta usluge koja u ovom obliku nije bila prisutna na domaćem tržištu.

- Brzina dostave, širina ponude i pristupačnost cijena primarno utječu na zadovoljstvo i iskustvo korisnika te smo se iz tog razloga odlučili na partnerstvo sa Studencem. Od samog ulaska na hrvatsko tržište, Wolt je postavio visoke standarde u dizajnu aplikacije, marketinškoj strategiji, profesionalnosti dostavljača te brzini dostave. Prema službenim podacima do sada je Wolt aplikaciju u Hrvatskoj preuzelo preko 800,000 korisnika. Broj aktivnih korisnika i logistička mreža koju je Wolt izgradio omogućuje ultra brzu dostavu, koju su korisnici ocijenili kao najbržu na tržištu. Suradnja sa Studencem predstavlja važan iskorak te unosi novitete zahvaljujući kojima možemo korisnicima unutar 30 minuta omogućiti pristup širokom rasponu namirnica i hrane po još pristupačnijim cijenama. Inovativnost i kvalitetna partnerstva poput ovog izdvajaju Wolt na sve dinamičnijem tržištu te pozicioniraju Wolt kao preferiranu aplikaciju za dostavu namirnica i hrane -  poručio je  Matko Katanec, regionalni direktor Wolta.

Studenac nastavlja raditi na uvođenju novih i unaprjeđenju postojećih aktivnosti, ulaganju u inovativnost i digitalizaciju te na razvoju kvalitetnih suradnji, u svrhu što boljeg pozicioniranja kao najboljeg izbora u svakom susjedstvu u kojem je prisutan i kao onoga koji odgovara na potrebe svojih kupaca kada trebaju ‘i sitno i bitno’.

27. studeni 2022 00:14