Ukratko
StoryEditor

Sve traženija usluga prijevoza kućnih ljubimaca i životinja

29. Ožujak 2022.
Tvrtka cargo-partner omogućuje cjelovitu stručnost, savjete i podršku vlasnicima kućnih ljubimaca i životinja.

Jedna od glavnih briga vlasnika kućnih ljubimaca je kako organizirati prijevoz za svoje ljubimce tijekom putovanja. Ako je odredište relativno blizu, vlasnici kućnih ljubimaca mogu dovesti svoje pse, mačke ili druge male kućne ljubimce automobilom. No, prilikom putovanja zrakoplovom potrebna im je pomoć stručnjaka za transport i logistiku kako bi organizirali zračni prijevoz.

Uz kompletnu uslugu međunarodnog i domaćeg prijevoza robe, logistike, špedicije, carinjenja i skladištenja, tvrtka cargo-partner osigurava brza i kvalitetna rješenja transporta i sveobuhvatnu logističku uslugu prijevoza životinja i kućnih ljubimaca po najvišim standardima sigurnosti. Transport životinja moguće je ugovoriti za bilo koje odredište na svijetu, a cargo-partner osigurava individualan pristup svakoj životinja ili ljubimcu. Kvalitetu i uspješnost prijevoza životinja dokazuje članstvo hrvatskog cargo-partnera u Međunarodnoj udruzi za kućne ljubimce i životinje (IPATA). Tvrtka cargo-partner je udruzi pristupila 2018. godine, kao prvi prijevoznik u jugoistočnoj Europi. Osim toga, IATA (Međunarodna udruga za zračni prijevoz) službeno smatra žive životinje posebnom vrstom tereta, što znači da postoje vrlo strogi propisi i detalji se ne smiju izostaviti.

Priprema je važna – partner je važan

Pri zračnom ili cestovnom prijevozu životinja i kućnih ljubimaca važna je kvalitetna priprema putovanja, ali i garancija usluge kojom ćete biti zadovoljni i Vi i Vaš ljubimac. Zato cargo-partner ima poseban tim ljudi zaduženih za pitanje transporta životinja koji je na raspolaganju tijekom cijelog procesa; od stručnog savjetovanja o cjelokupnoj dokumentaciji i zdravstvenim propisima do potpune podrške tijekom otpreme, pritom kreirajući posebno prilagođena rješenja ovisno o potrebama pojedine vrste životinja. Budući da je prikupljanje potrebne dokumentacije proces koji traje, potrebnu veterinarsku  dokumentaciju treba početi prikupljati i do mjesec dana unaprijed, ovisno od države u koju životinja putuje. Dokumentacija se odnosi na putovnicu za kućne ljubimce i važeći zdravstveni certifikat. Bitna je informacija da neke zemlje zahtijevaju analizu krvi na bjesnoću, koja se mora napraviti najmanje 30 dana nakon cijepljenja protiv bjesnoće.

Usluga od vrata do vrata

Nakon što špediter rezervira prijevoz i dobije potvrdu od zrakoplovne tvrtke, izdaje se zračni tovarni list (AWB) za potvrdu rezervacije. Osim toga, cargo-partner tim u Hrvatskoj koordinira

svu potrebnu komunikaciju s avioprijevoznicima i svim ostalim uključenim stranama na mjestima polaska, tranzita i odredišta. Važno je naglasiti da za bliže destinacije cargo-partner koristi namjenska vozila PETMOVE i osigurava potpunu uslugu prijevoza od vrata do vrata (na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Republike Srbije i Europske unije), a vaše će ljubimce prevoziti obučeni, certificirani vozači s odobrenjem Hrvatske veterinarske komore. Ako se pokaže potreba, moguće je organizirati prikladne transportere i putničku pratnju.

Vodeći prijevoznici

Zahvaljujući kvaliteti usluge (koja obuhvaća sve korake transporta) cargo-partner danas zauzima vodeću poziciju među špediterima i prijevoznicima u regiji, a okušali su se u prijevozu širokog spektra životinja - od pasa i mačaka do laboratorijskih miševa te akvarijskih životinja poput ribica i kornjača. 

23. lipanj 2024 16:44