Ukratko
StoryEditor

U Hrvatskom Telekomu 41 posto žena na menadžerskim pozicijama

06. Prosinac 2022.

U Hrvatskom Telekomu vjerujemo u radno okruženje koje promiče jednake mogućnosti za muškarce i žene. Zato blisko surađujemo s timovima u cijeloj kompaniji kako bismo prepoznali prostor za napredak i nastavili kao kompanija i kao pojedinci razvijati se i napredovati.

Sustavno radimo na primjeni načela jednakih uvjeta i prilika bez obzira na spol, zalažemo se za otvorenu i transparentnu komunikaciju i sustavnu mogućnost napredovanja kroz jasan karijerni put. Temeljem svojih vrijednosti i aktivnosti prepoznati smo kao jedna od predvodnica među hrvatskim kompanijama, a i jedan od vodećih europskih telekoma, s visokim udjelom žena od čak 41 posto u svojem menadžerskom timu.

Također smo inicijalni potpisnici Povelje raznolikosti i Socijalne povelje, kao i Inicijative 30 posto, a promicanje većeg udjela žena na rukovodećim pozicijama dio je našeg svakodnevnog poslovanja. U vrijeme kad je prema WEF Global Gender Gap Report za 2021. godinu Hrvatska zauzela 45. mjesto, dok ove godine uopće nije uvrštena u Izvještaj, u Hrvatskom Telekomu imamo dvije članice Uprave, za Privatne i Poslovne korisnike, kolegice na rukovodećim pozicijama u cijeloj organizaciji: u Tehnici, Financijama, Strategiji, Pravnim poslovima, Brendu, Marketingu, Regulativi, ICT-u, HR-u…

Kao kompanija koja djeluje u različitim poslovnim područjima, čije djelatnice ruše predrasude o ‘muškim‘ i ‘ženskim‘ zanimanjima itekako smo svjesni važnosti inovativnosti i drugačijeg načina razmišljanja koje proizlaze iz raznovrsnijih timova, a pristup utemeljen na jednakim prilikama i politika raznolikosti sastavni je dio naše kulture i temelj našeg uspjeha.

Stava smo kako su nečiji angažman, stručnost i postignuća meritorni kriteriji za napredovanje u karijeri i zato uvijek gledamo potencijal osobe, njezinu sposobnost, spremnost i strast za rastom, a ponosni smo na brojne kolegice, one na rukovodećim i ne-rukovodećim pozicijama koje našu kompaniju čine boljom.

19. travanj 2024 19:11