Ukratko
StoryEditor

U MSU počela Web3 Tales konferencija – mjesto gdje umjetnost susreće tehnologiju

02. Lipanj 2023.

Konferencija Web3 Tales okuplja niz istaknutih svjetskih stručnjakinja i stručnjaka koji raspravljaju o revoluciji koja će zahvatiti internet i ekonomiju te njihov potencijal i način na koji će funkcionirati u budućnosti.

Ono što Web3 Tales konferenciju čini jedinstvenom u Europi, ali i šire, je činjenica da ju organizira 100 posto ženski tim članica udruge Alice in Blockchains, koje su predane unaprjeđenju uloge žena u tehnologiji i jačanju doprinosa žena u stvaranju budućnosti interneta koji se krije iza naziva Web3.

Za spektakularno otvorenje Web3 Tales konferencije simbolički se pobrinuo akademski ženski zbor FER-a. Danas su počela i predavanja te paneli, koji su otvoreni uvodnim zahvalnim govorom Magde Milas, predsjednice udruge Alice in Blockchains koja je organizator Web3 Tales konferencije.

– Ovom konferencijom želimo postići dva cilja. Prvi cilj je organizirati konferenciju sa 70% ženskih speakerica, a drugi cilj je da svi posjetitelji nakon konferencije imaju digitalni kripto valutni novčanik – naglasila je Magda Milas o ciljevima Web3 Tales konferencije.

Milas je naglasila i da je Web3 Tales konferencija mjesto susreta, razmjene ideja, te prilika za stvaranje novih partnerstva i poslovnih prilika za pojedince i tvrtke koji će zajedno raditi na izgradnji bolje, otvorenije i transparentnije digitalne budućnosti te kako ovo ne bi bilo moguće bez nevjerojatne podrške partnera Base 58 i sponzora NeuraLab, Blank, Qlindo, Near Balkans i Tekuno, Chainsafe, LAQO by Croatia osiguranje, Size, LostHex, Go2Digital, Infobip i Bitx.

Na sjeverozapadnom platou MSU-a u tijeku je NFT izložba pod nazivom Techno - healing  - pronalaženje otpornosti i dobrobiti u digitalnom svijetu. Skupna NFT izložba koja okuplja raznoliku skupinu digitalnih umjetnica koje istražuju teme feminizma, nebinarnosti, zdravlja i brige o sebi u digitalnom dobu. Izložba će biti dostupna tijekom dana konferencije pa sve do 4. lipnja u izložbenom prostoru, a bitno je naglasiti i da je besplatna za građanstvo.

Ove godine Porsche obilježava 75 godina poslovanja, a uz konferenciju i izložbu posjetitelji će moći simulirati i vožnju sportskog automobila Porsche na odabranoj trkaćoj stazi.

Također, u sklopu konferencije posjetitelji će moći sudjelovati u dvije nagradne igre. Za prvu nagradnu igru posjetitelji trebaju preuzeti Web3 Tales POD NFT (proof-of-doing) i odgovoriti na jednostavno pitanje. Najkreativniji odgovor bit će nagrađen Alice in Blockchains godišnjim članstvom. Druga nagradna igra je lov na blago na mreži Polygon, a tri pobjednika dobit će 400 USD, 250 USD odnosno 150 USD isplaćenih u stablecoinima.

Posebno inspirativan panel prvog dana konferencije održala je Soraya Thompson, Senior Account Managerica u Fireblocksu, vodećoj SAAS tvrtki za osiguranje digitalne imovine. S više od desetljeća iskustva u prodaji i marketingu te više od šest godina u kriptu, Soraya pomaže različitim klijentima da ostvare svoju digitalnu strategiju.

– Ključno pitanje na koje bi brandovi trebali obratiti pažnju tijekom ulaska u Web3 je što žele postići. Žele li povećati angažman svojih korisnika, graditi lojalnost ili steći nove korisnike? Prvenstveno treba dobro razumjeti cilj poslovanja. Druga iznimno bitna stavka je sigurnost. Jako je bitno osigurati svoju imovinu te imovinu klijenata. Treća, ali nema manje bitna, činjenica je da vam iskustvo korištenja blockchain tehnologije bude zabavno. Pronađite način da autentično predstavite svoj brand – izjavila je Soraya Thompson.

Udruga Alice in Blockchains svojim radom želi inspirirati žene da istraže svoje potencijale i aktivno se uključe u fintech i blockchain industrije. Kroz edukacije, stvaranje novih poslovnih prilika kroz mentorstvo i networking te izgradnju zajednice udruga stvara prostor u kojem se žene osjećaju dobrodošle te kontinuirano ističe uspješne žene u industriji.

27. rujan 2023 07:00