Ukratko
StoryEditor

Veleposlanica SAD-a posjetila sortirnicu Hrvatske pošte

08. Listopad 2024.
Nathalie Rayes, veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj
Suradnja s Amazonom i američka tehnologija u fokusu posjete

Nathalie Rayes, veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, posjetila je Nacionalni skladišno-sortirni centar (NSC) Hrvatske pošte u Velikoj Gorici. Sortirnica Hrvatske pošte u najužurbanijim danima primi i više od 100.000 paketa, a za brzo i točno sortiranje zaslužna je tehnologija američke tvrtke BlueCrest. Stroj za automatsko sortiranje paketa u jednom satu može sortirati 15.000 pošiljaka mase od 100 grama do 30 kilograma. U NSC-u se nalazi još pet strojeva za automatsko sortiranje pismovnih pošiljaka koji zajedno mogu sortirati čak 230.000 pisama u jednom satu.

Osim tehnologije, veleposlanicu Rayes najviše je zanimala suradnja Hrvatske pošte i Amazona. Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte, tijekom obilaska je upoznao veleposlanicu s detaljima te suradnje. Naime, Hrvatska pošta za Amazon organizira dostavu u Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj, Malti i Cipru.

Uz sortirnicu, veleposlanica Rayes obišla je i visoko-regalno skladište te pogledala lokaciju na kojoj će uskoro biti postavljen automatizirani skladišni sustav. Sustav koji se temelji na korištenju robota za ispunjavanje narudžba time postaje dijelom rastućeg broja logističkih usluga koje Hrvatska pošta nudi svojim partnerima i poslovnim korisnicima. Uvođenjem automatizacije u skladišno poslovanje Pošta nastavlja s postavljanjem novih standarda nakon što je 2021., također prva na tržištu, korisnicima predstavila paketomate.

08. listopad 2024 13:45