Ukratko
StoryEditor

Visoka poslovna škola PAR održala devetu konferenciju Žene bez PARdona

14. Prosinac 2022.
Žene bez PARdonafoto Ivor Mažar

U petak, 9. prosinca 2022. godine pri Visokoj poslovnoj školi PAR održana je deveta po redu konferencija Žene bez PARdona.

U panelu ‘Žene u svijetu rada – diversity and inclusion‘ sudjelovali su Ana Dražul, MA, Glazbena škola Ivan Matetić Ronjgov i Nomi sistem, prof. dr. sc. Sandra Janković, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, mr. sc. Vedrana Jelušić Kašić, članica uprave PBZ, prof. dr. sc. Jasna Krstović, umirovljena profesorica Sveučilišta u Rijeci, savjetnica rektorice Sveučilišta u rijeci za obrazovanje te Nenad Seifert, regionalni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Rijeka. Panel raspravu moderirala je doc. dr. sc. Gordana Nikolić, dekanica Visoke poslovne škole PAR.

Tijekom panela najviše se razgovaralo o ženama u obrazovnom sustavu - kako ih osnažujemo i potičemo na razvoj, te koji su izazovi s kojima se susreću i kako se s njima suočavaju žene poduzetnice. Sudionici panela dotaknuli su se osobnih iskustava iz različitih perspektiva, profesionalnih ali i zakonodavnih. Međutim, bili su suglasni u mišljenju da je nužno kontinuirano i snažno zalaganje za osnaživanje položaja žena u različitim sferama društvenog djelovanja te nacionalnim i međunarodnim politikama.

U razgovoru jedan na jedan Marija Mažar, glavna urednica portala Stilueta ugostila je Irenu Weber, glavnu direktoricu Hrvatske udruge poslodavaca te ujedno i prvu ženu na toj poziciji.

Nagrada PARDonna za 2022. godinu dodijeljena je Ireni Weber.

U goste su nam došle i predstavnice udruge Žene za otok koje su nam u sklopu konferencije predstavile izložbu svojih proizvoda od prirodne kozmetike, a gošća Elizabeta Božičević, vlasnica tvrtke Author E, predstavila je unikatno ručno rađeni nakit i suvenire inspirirane baštinom Japoda.

16. travanj 2024 00:28