Život
StoryEditor

Burberry novu financijsku direktoricu dovodi iz auto-kompanije McLaren

20. Ožujak 2023.
Kate Ferry će usko surađivati s izvršnim direktorom Jonathanom Akeroydom koji planira udvostručiti prihode na pet milijardi funti

S idejom da udvostruči svoje prihode, modni brend Burberry doveo je novu financijsku i opreativnu direktoricu, Kate Ferry, koja svoje znanje i iskustvo nije ‘tesala‘ u modnoj već automobilskoj industriji.

Naime, Ferry u menadžerski tim luksuznog britanskog modnog brenda stiže iz McLarena gdje je posljednje dvije godine radila kao financijska direktorica. Prije toga, bila je financijski direktor u TalkTalk Telecom Griupu, a potom i izvršna direktorica britanskog lanca pekarnica Greggs.

Ferry će naslijediti Julie Brown čija je odluka o povlačenju s mjesta financijske i operativne direktorice Burberryja objavljena u rujnu, a kao CFO usko će surađivati s izvršnim direktorom Jonathanom Akeroydom koji planira udvostručiti prihode na pet milijardi funti.

Akeroyd velike nade polaže i u Daniela Leeija koji je u rujnu 2022. proglašen novim kreativnim direktorom brenda zamijenivši na toj funkciji Riccarda Tiscija.

21. travanj 2024 05:01