Život
StoryEditor

E.l.f Beauty preuzeo indie kozmetičku kompaniju Naturium

29. Kolovoz 2023.
Naturium je jedan od najbrže rastućih brendova u kategoriji njege kože, a godinu bi mogli zaključiti prodajom od 90 milijuna dolara

Kompanija E.l.f. Beauty za 355 milijuna dolara preuzela je kozmetički brend Naturium koji slovi kao jedan od najbrže rastućih disruptora na globalnom kozmetičkom tržištu. Očekuje se da će transakcija biti zaključena do konca rujna ove godine, dok bi Naturium ovu godini mogao završiti s prihodima od oko 90 milijuna dolara. Kako je predsjednik i izvršni direktor e.l.f. Beautyija, Tarang Amin, izjavio u priopćenju za medije, Naturium se uklapa u viziju e.l.f.-a da postane drugačija vrsta kozmetičke kompanije s brendovima koji izazivaju norme, oblikuju kulturu i povežu zajednice kroz pozitivnost, inkluzivnost i pozitivnost.

Uspješni brendovi

Nakon dva desetljeća poslovanja bilježe iznimne rezultate, tvrdi Amin, i dodaje da im je kvartalna prodaja rasla 76 posto, a 18 kvartala uzastopno rasla prosječnom stopom od 20 posto. S Naturiumom će, uvjeren je, rasti kategorija preparativne kozmetike. Naturium je 2019. pokrenula kompanija The Center, a 2020. im se pridružila jedna od vodećih autoriteta za njegu kože, Susan Yara. Godinu kasnije, manjinski udjel preuzeo je fond Prelude Growth Partners, a poslovanje brenda vodi se idejom da visokoučinkovita njega mora biti klinički učinkovita i pristupačna. Brend je od osnivanja zabilježio izniman rast – neto prodaja je posljednje dvije godine rasla stopom od 80 posto CAGR, a lani su proglašeni beauty brendom godine.

26. travanj 2024 12:53