Život
StoryEditor

Glumci iz Stranger Thingsa za posljednju sezonu dobili par milijuna dolara vrijedne povišice

11. Siječanj 2023.

Netflix je plaće 20 članova glumačke postave kategorizirao u četiri razine, a u najvišoj nalaze se veterani Winona Ryder i David Harbour koji bi trebali dobiti po 9,5 milijuna dolara

I dok Netflix završava snimanje popularne znanstveno-fantastične serije Stranger Things, u medije je dospjela vijest da će glumci dobiti zasluženu povišicu za ‘igranje‘ u jednoj od najpopularnijih serija na platformi. Kako je ranije najavljeno, peta i posljednja sezona serije braće Duffer, na ekranima će se prikazati tek 2025., a tijekom ove godine trebalo bi biti završeno njeno snimanje.

Kako saznaje Matthew Belloni iz Puck Newsa, Netflix je plaće 20 redovnih članova ‘casta‘ kategorizirao na četiri razine, a u najvišoj nalaze se veterani Winona Ryder i David Harbour koji bi trebali dobiti 9,5 milijuna dolara.

Pristojna povišica

Na drugoj razini nalaze se originalni glavni glumci, tinejdžeri — Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp i Finn Wolfhard te Sadie Sink koji će za sezonu dobiti po sedam milijuna dolara.

Stariji tinejdžeri koje glume Natalia Dyer, Maya Hawke, Charlie Heaton i Joe Keery, nalaze se na trećoj razini, a za petu sezonu će dobiti po šest milijuna dolara.

U četvrtoj se razini nalaze ostali glumci, a Millie Bobby Brown, poznata po ulozi Eleven, je isključena iz tog sustava rangiranja, jer s Netflixom ima potpisan ugovor za Stranger Things, ali i seriju o Enoli Holmes te nadolazeći film The Eelectric State braće Russo.

Da podsjetimo, Ryder je u prvoj sezoni bila plaćena 100 tisuća dolara po epizodi, a Harbour nešto manje, 80 tisuća. Millie Bobby Brown (Eleven) i ostatak tinejdžerske bande imali su honorar od 20 tisuća dolara po epizodi, odnosno 160 tisuća dolara za čitavu prvu sezonu.

10. travanj 2024 09:56