Život
StoryEditor

Hrvatska menadžerica zakupila billboard i poslala jasan odgovor na seksističku kampanju Westgatea

10. Svibanj 2023.
foto Rene Karaman

U Zagrebu je prošloga mjeseca osvanuo seksistički reklamni plakat trgovačkog centra Westgate, na koji je prva ukazala Facebook grupa Seksizam naš svagdašnji.

Kako prenosi Telegram, na reklami je stajala rečenica ‘Opet mi je poštar pozvonio u 7 ujutro za pakete od ove, uzet ću joj karticu‘, koju govori muškarac Tomislav R., dok se u nastavku poručuje ženama: ‘ Dođi s njegovom karticom, mi te nećemo odati‘. 

Sada se pojavio odgovor na ovu problematičnu kampanju, i to u privatnom angažmanu, piše Telegram, pa se na društvenim mrežama proširila fotografija reklamnog plakata na kojem stoji: ‘Sve glase na moje ime: Peglam ih svugdje po svijetu, ali ne i u Westgateu‘, s potpisom Nevena C. (48).

Reklamni prostor zakupila je bivša direktorica Akademije za politički razvoj, a danas potpredsjednica za public affairs u Philip Morris International, Nevena Crljenko.

– Mislim da je ovo jedinstven slučaj ovakve vrste građanske akcije u Hrvatskoj – komentirala je na Twitteru novinarka Ivana Dragičević.

Iz Westgatea su na upit Telegrama o spornom plakatu rekli da ‘ova kampanja nema veze sa spolom, i ne vidimo ništa negativno u plakatu kojeg je iskritizirala jedna Facebook stranica‘.

– Plakat o online shoppingu je jedan od sedam različitih plakata koji se osvrću na stereotipe u našem društvu, i to stereotipe i situacije najbanalnije razine – vlasnike apartmana koji još uvijek imaju ‘bakin’ namještaj, žena koje učestalo naručuju odjeću, osoba koje nemaju što odjenuti a vrijeme je krizmi i pričesti, osoba koje naruče preko interneta jedno a potom zaprime sasvim drugi predmet – odgovorili su. 

14. travanj 2024 09:59