Život
StoryEditor

Izašla videoigra ‘Bitka za Vukovar‘ temeljena na istinitim događajima

03. Veljača 2023.

Nakon što su ju najavili još 2021. godine na Steamu je ovih dana izašla igra ‘Battle of Vukovar: Rain of Steel‘ koju razvijaju Cro Game Developers, zajednica hrvatskih gamera.  

Riječ je o strateškoj ratnoj igri smještenoj u Vukovaru devedesetih godina prošlog stoljeća. Ako je suditi prema opisu na Steamu, igrači mogu iskusiti bitku za grad sa strane napadača ili branitelja, a igra se može igrati s vlastitim timom protiv drugih timova ili protiv botova.

Prve recenzije na videoigru uglavnom su već pozitivne a, kako prenosi tportal, neki ga uspoređuju i s popularnom igrom Call of Duty.

‒ Igra ‘Bitka za Vukovar, kiša željeza‘ bit će jedinstvena u svijetu igara jer će sve akcije u igri biti prema istinitim događajima onako kako su se stvarno dogodile, a u njima će sudjelovati nacrtani likovi vojnika kako su izgledali 1991. godine tijekom bitke za Vukovar ‒ objasnili su developeri igre na svojoj internetskoj stranici dodajući da će igra biti besplatna te će se igrati u prvom licu, a imat će 10 nivoa. Planirano je da će u potpunosti biti gotova 2025. godine

17. travanj 2024 16:21