Život
StoryEditor

Katy Perry prodala svoj glazbeni katalog Litmus Musicu za 225 milijuna dolara

19. Rujan 2023.
Katy Perry
Litmus Music relativno je novi igrač u glazbenoj industriji koji je s poslovanjem počeo u ljeto 2022., a već koncem te godine kupili su prava na stvaralaštvo Keitha Urbana

Trend prodaje kataloga vodećih svjetskih glazbenika koji je ulovio zamah prošle godine, ne jenjava ni u ovoj. Posljednja u nizu umjetnica koja je odlučila tako podebljati svoj bankovni račun je pop-zvijezda Katy Perry koja je svoj portfelj prodala kompaniji Litmus Music.

Nakon više mjeseci nagađanja, tu je vijest službeno potvrdila grupa Carlyle koja financijski podržava Litmus Music, a prema upućenim izvorima, postignuti se iznos kreće oko 225 milijuna dolara.

Litmus Music je tako postao vlasnik izdavačkih prava na pet albuma koje je Perry izdala između 2008. i 2020., dok Universal i dalje posjeduje njihove mastere.

Utjecaj na pop-kulturu

Inače, Litmus Music relativno je novi igrač u glazbenoj industriji koji je s poslovanjem počeo u ljeto 2022., a već koncem te godine kupili su prava na stvaralaštvo Keitha Urbana.

Katy Perry je pak, kako navodi portal Hypebeast, usporila s izdavanjem novih albuma i usredotočila se na rezidencijalne nastupe u Las Vegasu, svoj filantropski rad i obiteljski život.

Kako je u priopćenju za medije izjavio Matt Settle, direktor kompanije Carylyle, posljednja je akvizicija dokaz da je tim Litmus Musica sposoban surađivati s vrhunskim svjetskim umjetnicima, a kultne pjesme Katy Perry ne samo da su postigle izvanredan komercijalni uspjeh već i utjecale na popularnu kulturu.

Izvršni direktor i suosnivač Litmus Musica, Hank Forsyth, kazao je da su Katyne pjesme bitan dio globalne kulture te s u jako zahvalni što rade s partnerom od povjerenja čiji integritet blista u svemu što radi.

Carlyle je od 2018. godine uložio više od tri milijarde američkih dolara u industriju sporta, medija i zabave te nastavlja tražiti načine za povećanje svog tržišnog udjela.

28. travanj 2024 11:37