Život
StoryEditor

Kraj partnerstva: Kanye West raskinuo 10-godišnji ugovor s Gapom

18. Rujan 2022.
Kanye West

Ye se javno obrušio na partnere te ih optužio za krađu ideja, ali i nepoštivanje obaveza iz milijardu dolara vrijednog ugovora

Iako je partnerstvo Kanye Westa (ili Ye-a) i američkog modnog brenda Gap zvučalo bajkovito – talentirani, ali kontroverzni Ye trebao je poput kakvog viteza spasiti Gap od zaborava i pretvoriti ga opet u omiljeni brend mlade globalne publike, priča ipak nema sretan kraj.

Kanye je zbog navodnog kršenja ugovora odlučio raskinuti suradnju koja je trebala trajati do 2030. i donijeti mu milijarde dolara zarade. Kako je West u svom stilu objasnio u intervjuu za CNBC-ijev Closing Bell – svi znaju da je on kralj, a kralj ne može živjeti u tuđem dvorcu nego mora izgraditi vlastiti.

Vlastito carstvo

Iako je suživot koji je trajao od 2020. Gapu u prvoj godini donio milijardu dolara, a 2021. povećalo Westovo bogatstvo za 970 milijuna dolara (Bloomberg) partneri su se razišli prilično burno. Reper i dizajner je Gap optužio za krađu ideja te se javno obrušio na njih nakon što je saznao da održavaju sastanke bez njegovog angažmana.

Također, naveo je i da Gap nije distribuirao proizvode kako je dogovoreno, a niti otvorio specijalizirane Yeezy Gap trgovine.

Iz Gapa su pak objavili priopćenje u kojem tvrde da s Westom dijele jednaku viziju kad je riječ o visokoj kvaliteti, trendovima i dizajnu, ali ne i kad je riječ o tome kako je treba realizirati.

Osim što je raskinuo ovo lukrativno partnerstvo, West se obrušio i na Adidas s kojim kreira liniju tenisica te obećao svojoj publici da će stvoriti vlastito carstvo te da mu više ne trebaju kompanije kao posrednici.

Nakon objave vijesti o kraju partnerstva, dionice Gapa pale su za 3,6 posto.

19. travanj 2024 08:59