Život
StoryEditor

LEGO IDEAS predstavio Wordle od Lego kockica

29. Travanj 2022.
LEGO IDEAS platforma je unutar stranice brenda na kojoj korisnici nude svoja rješenja, a bit će proizvedena ono koje u zadanom periodu prikupi 10 tisuća glasova

Iz Lego radionice uskoro bi se na tržištu mogla pojaviti slagalica Legordle koja spaja najbolje od dva svijeta – LEGO kockice i digitalnu igricu Wordle koja je pomela društvene mreže. Naime, inovator koji se krije pod imenom 'tolsky' na LEGO IDEAS objavio je svoju verziju Wordlea koji uključuje set sastavljen od kockica sa slovima u žutoj, zelenoj i bijeloj boji.

Nakon što korisnici prokljuve koja je riječ dana, kockice mogu pospremiti u kutiju ili nastaviti s igrom. Za nju, kako navodi 'trosky', nije potrebna aplikacija, ne mora se igrati samo jednom u danu te može se postati zabava za cijelu obitelj.

Interakcija s publikom

Njegov sin koji je počeo igrati Wordle na papiru (crtajući zadatke i slova), inspirirao ga je da kreira Lego set koji je ponudio LEGO IDEAS-u i trenutno prikuplja glasove ne bi li ideja doista bila realizirana u praksi. LEGO IDEAS platforma je unutar stranice brenda na kojoj korisnici nude svoja rješenja, a bit će proizvedena ono koja u zadanom periodu prikupi 10 tisuća glasova.

Kreator ideje dobiva besplatne setove i jedan posto od prodaje, a dosad je realizirano 40 takvih setova, a 46 je u najavi. Osim što je ovo izvrstan način za prikupljanje novih ideja za setove, sjajan je i marketinški potez.

LEGO brend počiva na ideji igre (za velike i male), druženja i zajedništva, a ovo je sjajan alat za još bolju interakciju s publikom koja ima priliku kreirati proizvode ili pak odlučiti što će se naći u asortimanu kompanije.

25. travanj 2024 22:30