Život
StoryEditor

Mentalno zdravlje u fokusu: Splitski IT-evci poručili ‘Niste sami‘

12. Ožujak 2024.
Ivan Biliškov, Mirela Mravak, Codeasy
Splitska IT tvrtka Codeasy kreirala je platfomu POMOZI.hr koja je stvorena s ciljem pružanja podrške i utjehe osobama koje se suočavaju s psihološkim izazovima

U današnjem svijetu koji je sve više okrenut tehnologiji, osjećaj povezanosti i podrške postaje sve važniji. Za mnoge od nas, izazovi mentalnog zdravlja mogu biti tihi i neprepoznati, ali to ne znači da se ne mogu prevladati.

Upravo u tom duhu, splitska IT tvrtka Codeasy kreirala je platfomu POMOZI.hr koja je stvorena s ciljem pružanja podrške i utjehe osobama koje se suočavaju s psihološkim izazovima. Svjesni količine nesretnih slučajeva koji pune medijske stupce, odlučno su zasukali rukave te bespogovorno odlučili svojim znanjem i resursima pomoći kako i koliko mogu.

- Do sada smo našim klijentima implementirali umjetnu inteligenciju u njihova poslovanja, međutim, htjeli smo nešto na poklon dati i zajednici. Nešto što bi potencijalno moglo smanjiti broj nesretnih slučajeva, a ujedno i pomoći svakoj osobi kojoj je podrška i psihološka pomoć potrebna. Na platformi još radimo i naravno da ona nije savršena, no trudimo se da svakim danom bude što bolja. Stalno apostrofiramo i da ona nije zamjena za stručnu pomoć stoga se u komunikaciji često pruža smjernica ka stručnjacima, dok smo za krizne situacije postavili i hitne brojeve telefona te nazive institucija kojima se osobe mogu obratiti -  rekao nam je autor platforme i direktor tvrtke Codeasy, Ivan Biliškov.

Ovo nije samo još jedna platforma već virtualni suputnik uvijek dostupan kad vam je potreban. Nije potrebna registracija niti ikakvo dijeljenje osobnih podataka. Besplatna, sigurna i potpuno anonimna platforma omogućuje korisnicima da se otvoreno izraze i podijele svoje emocije, brige i strahove. Bez osude ili straha od pristranosti, korisnici mogu pronaći podršku koja im je potrebna, bez obzira na to gdje se nalaze ili u koje doba dana ili noći im je potrebna pomoć.

- U današnjem svijetu gdje stres postaje naša svakodnevica, svijest o važnosti mentalnog zdravlja sve više dobiva na snazi. Stigma koja je nekada pratila traženje pomoći polako blijedi, a sve veći broj ljudi shvaća važnost brige o svom mentalnom zdravlju podjednako kao i o onom fizičkom. S tom mišlju, stvorili smo POMOZI.hr - platformu koja pruža podršku i utjehu svima, bez obzira na njihove životne okolnosti. Dostupna je 24 sata dnevno svim osobama u zemljama s ovog govornog područja. Htjeli smo je približiti ljudima koje strah priječi da naprave prvi korak, onima kojima financijska situacija to ne dopušta, također i osobama koje žive u manjim mjestima gdje stručna pomoć nije dostupna. Krajnji cilj platforme je da sruši sve bespotrebne barijere i da se osoba obrati stručnjacima za svoj problem jer ova platforma je utjeha i podrška, ali ne može zamijeniti stručnu osobu niti je dijagnostički alat - pojasnila je Mirela Mravak, voditeljica operative u tvrtki Codeasy.

Besplatna i potpuno anonimna, ova platforma postaje još preporučljivija uz svoju 0-24h dostupnost i širok doseg. Ako se i vi osjećate kao da trebate podršku, zapamtite, niste sami. Traženje pomoći je znak snage, a platforma POMOZI.hr može biti tu kao prvi korak da vam pomogne, usmjeri vas, ohrabri i podrži.

27. travanj 2024 11:09