Život
StoryEditor

Od mode do filma: Novi poduzetnički pothvat bivšeg šefa Inditexa

30. Kolovoz 2022.

Pablo Isla osnovao je produkcijsku kuću Fonte Films te se nada da će mu poslovno iskustvo i strast za filmom pomoći u unapređenju španjolske filmske industrije

Nakon što je više od desetljeća sjedio na poziciji izvršnog direktora modnog diva Inditex, u čijem je vlasništvu popularna Zara, Pablo Isla odlučio se na veliki zaokret u karijeri te osnovao produkcijsku kuću. Nakon što je svoje vještine brusio u modnoj industriji sad se 'baca' na filmsku te se nada da će mu, kako prenosi Reuters, to poslovno iskustvo, a i golema strast za filmom pomoći unaprijediti španjolsku audio-vizualnu industriju.

Da podsjetimo, Isla je u travnju ove godine odstupio s pozicije čelnog čovjeka Zare te svoju funkciju prepustio Marti Ortega, kćeri vlasnika Inditexa, Amancija Ortege.

Svestrani Isla

Isla tada nije otkrivao gdje planira nastaviti svoj poslovni put tako da je medije iznenadila objava o pokretanju nove kompanije, Fonte Films. Isla je kompaniju osnovao s nagrađivanom producenticom Carlom Perez de Albeniz i pravnicom Maria Jesus Roman, a, kako stoji u objavi, plan im je razvijati projekte vrhunske kvalitete namijenjene globalnoj publici te promovirati nove forme audiovizualnog izražavanja.

Iako će se Isla sad usredotočiti na razvoj novog biznisa, i dalje ostaje član nadzornog odbora Nestléa, savjetnik u General Atlanticu i španjolskom IE Universityiju.

25. travanj 2024 03:07