Život
StoryEditor

Pametan sat koji, osim kao koristan asistent, služi i kao elegantni modni dodatak

24. Lipanj 2022.
H

Užurbani ritam i brojne poslovne obaveze ponekad je teško uskladiti s brigom o sebi i, posebno, brigom o zdravlju pa ne čudi što sve češće tražimo razne gadgete koji nam pomažu da uskladimo sve što nam je važno u životu. Pametni satovi mnogima su prvi izbor među digitalnim asistentima koji se dosjete stvari na koje sami često zaboravimo, a zbog sve veće popularnosti, oni postaju i odličan modni dodatak.

Među njih spadaju i novi pametni satovi koje je nedavno predstavio Huawei, a riječ je o njihovoj GT liniji pametnih satova. Novi Huawei Watch GT 3 Pro satovi dolaze u dvije varijante izrade i veličine kućišta – titanijsko i keramičko u veličinama od 46 i 43 mm, a obje verzije pokazuju bogato sportsko nasljeđe, dodatno naglašeno i kroz ime same serije, dok se modeli međusobno razlikuju po materijalima izrade i narukvicama s kojima su opremljeni.

Mene je u sve prednosti ovih satova uvjerio Watch GT 3 Pro s tijelom od titana, a njegova posebnost je zasigurno to što spaja tehnologiju i biometriju te time omogućava praćenje obrazaca spavanja, disanja, rada srca i sličnih parametara, a istovremeno služi kao, svima potreban, asistent s funkcijama buđenja, osobnog kalendara, multimedije ili sporta.

image
foto

Naglasak na zdravlje kao najveća prednost 

Cijela nova serija Huaweijevih satova zaista stavlja poseban naglasak na zdravlje i sport. Ovo su prvi satovi kineskog giganta koji imaju funkciju mjerenja i analize EKG-a što uz značajku TruSeen 5.0+ i tehnologiju praćenja zdravstvenih podataka olakšava precizno mjerenje važnih parametra zdravlja poput otkucaja srca i razine kisika u krvi. Tako noseći sat na ruci, cijeli dan možete pratiti svoje stanje što je posebno korisno ako radite posao u kojem ste izloženi stresu.

Također, tu je i niz drugih zdravstvenih značajki koje pomažu u praćenju općeg zdravlja pa iako mnogima nije u navici, sa satom možete i na spavanje jer može pratiti faze spavanja, disanje u snu te napraviti procjenu kvalitete sna. Za žene vrijedi spomenuti da ima i funkciju upravljanja menstrualnim ciklusom, koja prati ciklus i podsjeća na njegove faze.

Sat također vodi brigu i o tome jeste li dehidrirani, što je posebno korisno za mene jer često zaboravim unositi dovoljnu količinu vode u danu, te o tome jeste li popili potrebne lijekove.

Za sve aktivnije osobe, tu je i niz funkcija zaduženih za praćenje fizičkih performansi u sportu koje korisnicima pružaju prilagođeno i personalizirano iskustvo vježbanja – što se u mom slučaju ispostavilo kao dobar poticaj za fizičku aktivnost. Nova značajka na satu je planiranje trčanja koje pomaže u stvaranju osobnog plana trčanja na temelju fizičkih predispozicija i povijesti trčanja. Sat omogućuje dijeljenje treninga i pozivanje prijatelja da se pridruže vježbanju, a za sve kojima su treninzi naporni i dosadni, sat se može spojiti s bežičnim slušalicama tako da možete slušati glazbu i uz trening se zabavljati.

Također, jedna od boljih novih značajki ove serije Huaweijevih satova je njegova povećana vodootpornost tako da ga ne morate skidati ako se bavite vodenim sportovima, ronjenjem, ali niti ako uživate na moru.

Pojačano trajanje baterije

Važna i korisna stavka, kod svih uređaja, a posebno onih koje koristimo 'po cijele dane', je i to da satovi imaju poboljšanu bateriju. Huawei watch GT 3 Pro satovi prema službenom opisu ima izdržljivost do 14 dana, što naravno ovisi o količini korištenja. Ja sam svoj Watch GT 3 Pro s tijelom od titana koristila svakodnevno, uključujući i noć, sa upaljenim svim funkcijama te je bez imalo štednje izdržao 11 dana. Sa satom dolazi bežični punjač, a ono što je danas važno svima, posebno onima koji su stalno u žurbi, je da postoji mogućnost brzog punjenja.

Dizajn dostojan poslovnih prilika 

Osim što su korisni, velika prednost ovih satova je i njihov dizajn koji ih definitivno čini dobrim dodatkom i za prilike koje nemaju veze sa sportom. Satovi su izuzetno moderni i profinjeni pa nećete pogriješiti ako ga ponesete na poslovna događanja koja možda sama po sebi zahtijevaju formalnije kombinacije, dok istovremeno odgovara i svakodnevnim uredskim izdanjima.

U mom slučaju, bijeli Watch GT 3 Pro s tijelom od titana se bez upaljenih funkcija gotovo i ne razlikuje previše od klasičnog sata, što je odlično za sve koji inače nisu skloni pametnim satovima jer im djeluju premoderno. Tim više, ovaj sat ima taktilnu 3D rotirajuću krunicu napravljenu baš po uzoru na tradicionalne satove koja, ovdje, služi za zumiranje i smanjivanje izbornika, klizanje kroz različita sučelja ili podešavanje postavki uređaja, a istovremeno dodaje dodatan vizualni efekt.

image
foto

Vrijedi spomenuti i da se narukvica sata može jednostavno prilagoditi odgovarajućem promjeru pomoću iglice koju dobijete u pakiranju, a na satu se može promijeniti i pozadina zaslona pa se sat može prilagoditi svakom izdanju i prilici u kojoj ga želite nositi.

Inače, maloprodajna cijena Huawei Watch GT 3 Prom od 46 mm s remenom od titana i crnim remenom od fluoroelastomera iznosi 3.699 odnosno 2.699 kuna, dok cijena Watch GT 3 Pro od 43 mm s keramičkim i kožnim remenom iznosi 4.299 odnosno 3.299. Isplativost? Apsolutna, jer osim što je koristan, čak i ako inače ne volite pametne satove, ovaj ne izgleda kao jedan od njih.   

*Sadržaj nastao u suradnji s Huaweijem.

23. travanj 2024 06:19